Quote:
Originally Posted by milanCHE
Nije ti ni potreban neki poseban plug in.Uglavnom svi sekvenceri imaju neki svoj time stretch tool (ili elastic ili kako ga koji već zove).Najjednostavnije ti je u ?iroko rasprostranjenom Cubase(Nuendu).....ha,pazi ironije,dok ti ovo kucam, na drugom kompu upravo strechujem neku kompoziciju za sestrića za muzičku ?kolu sa 4minuta i 10 sekundi na 3 i po minuta po?to mu treba malo br?a verzija  ...
Importuje? ?eljeni .wav fajl u cubase/nuendo,selektuje? tu traku (levi klik mi?a na nju),gore u zaglavlju ekrana ide? na Audio/Process/Time stretch i u polje Original Length kuca? originalni tempo a u polje Resulting stavi? ?eljeni tempo, u polju za algoritam "Realtime",u polju preset odaberi "Mix" i vozi Mi?ko.... ?ibni "process" dugmence i u?ivaj...
E,da, kao ?to ti DaBear reče, sa smanjenjem tempa,tj.vremenskim produ?avanjem original fajla OPREZ..do određene granice, cca. 20% sporije mo?e? da se izvuče? bez nekih većih zvučnih artefakata,sve vi?e od toga imaće? sve veća izobličenja zvuka....sa ubrzanjem tempa (iliti skraćenjem originalnog fajla) nema frke....Poz
|
Ljudi znam za time stretch cubase i drugim softverima, ali pitao sam da beara za neki poseban vsr plug jer ti koji su integrisani u softveru rade ok, ali ako je neka veca razlika u tempu primer sa 98-89 pogotovu na melodijskom lupu gubi se mnogo na kvalitetu..