View Single Post
Old 05-09-2012, 11:33 AM   #13
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Kako da promenim tempo u Kontakt 5????

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
Nije ti ni potreban neki poseban plug in.Uglavnom svi sekvenceri imaju neki svoj time stretch tool (ili elastic ili kako ga koji već zove).Najjednostavnije ti je u ?iroko rasprostranjenom Cubase(Nuendu).....ha,pazi ironije,dok ti ovo kucam, na drugom kompu upravo strechujem neku kompoziciju za sestrića za muzičku ?kolu sa 4minuta i 10 sekundi na 3 i po minuta po?to mu treba malo br?a verzija...
Importuje? ?eljeni .wav fajl u cubase/nuendo,selektuje? tu traku (levi klik mi?a na nju),gore u zaglavlju ekrana ide? na Audio/Process/Time stretch i u polje Original Length kuca? originalni tempo a u polje Resulting stavi? ?eljeni tempo, u polju za algoritam "Realtime",u polju preset odaberi "Mix" i vozi Mi?ko.... ?ibni "process" dugmence i u?ivaj...
E,da, kao ?to ti DaBear reče, sa smanjenjem tempa,tj.vremenskim produ?avanjem original fajla OPREZ..do određene granice, cca. 20% sporije mo?e? da se izvuče? bez nekih većih zvučnih artefakata,sve vi?e od toga imaće? sve veća izobličenja zvuka....sa ubrzanjem tempa (iliti skraćenjem originalnog fajla) nema frke....Poz
Ljudi znam za time stretch cubase i drugim softverima, ali pitao sam da beara za neki poseban vsr plug jer ti koji su integrisani u softveru rade ok, ali ako je neka veca razlika u tempu primer sa 98-89 pogotovu na melodijskom lupu gubi se mnogo na kvalitetu..
Nemania is offline   Reply With Quote