Quote:
Originally Posted by Tomislav
Ovdje problem nije FCP nego Nuendo. Onaj dan kad sam sa Nuenda prešao na Pro Tools su ti problemi sa AAF-om i OMF-om praktično nestali. Ne predlažem ti prelazak na drugi software, ali možda da pokušaš sa nekim third party softwareom za konverziju projekata. Ja sam recimo znao izbaciti XML iz FCP-a, prebaciti u Premiere i onda AAF iz Premierea ubaciti u Nuendo... Prebacivanja tog tipa. Jer se softwarei ponekad jednostavno ne slažu.
|
Iskreno me ne zanima previše ko je kriv, taj sučaj sam naveo kao primer za nedovoljno standardizovan cross platform protokol. Što važi i za EDL i za AAF. Mada, kad bolje razmislim, jedini skoro pa ZAISTA standardizovan cross platform protokol u multimedijalnom svetu je MIDI...
Hehe, ne moraš da mi predlažeš prelazak na drugi softver, ja uopšte ne radim u Nuendu, on mi služi samo kao međukorak između softvera u kojima inače radim (a koji ne podržavaju OMF), tj. Vegasa i Reapera

. Prema PT-u imam nekakvu glupu averziju, a srećom ne moram da se bakćem njime pošto, kako rekoh, ne radim high profile projekte.
Pozdrav,
Vasa