Thread: NLE software
View Single Post
Old 01-09-2012, 07:43 PM   #14
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: NLE software

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Ovdje problem nije FCP nego Nuendo. Onaj dan kad sam sa Nuenda prešao na Pro Tools su ti problemi sa AAF-om i OMF-om praktično nestali. Ne predlažem ti prelazak na drugi software, ali možda da pokušaš sa nekim third party softwareom za konverziju projekata. Ja sam recimo znao izbaciti XML iz FCP-a, prebaciti u Premiere i onda AAF iz Premierea ubaciti u Nuendo... Prebacivanja tog tipa. Jer se softwarei ponekad jednostavno ne slažu.
Iskreno me ne zanima previše ko je kriv, taj sučaj sam naveo kao primer za nedovoljno standardizovan cross platform protokol. Što važi i za EDL i za AAF. Mada, kad bolje razmislim, jedini skoro pa ZAISTA standardizovan cross platform protokol u multimedijalnom svetu je MIDI...

Hehe, ne moraš da mi predlažeš prelazak na drugi softver, ja uopšte ne radim u Nuendu, on mi služi samo kao međukorak između softvera u kojima inače radim (a koji ne podržavaju OMF), tj. Vegasa i Reapera . Prema PT-u imam nekakvu glupu averziju, a srećom ne moram da se bakćem njime pošto, kako rekoh, ne radim high profile projekte.

Pozdrav,

Vasa