View Single Post
Old 30-08-2012, 04:46 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Potreban program za 'Chop sample'

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Da li ovo pomaze:

SW Type- Here is where you can set a pad to either momentary (appears as ?ooo? in the display)
or toggle (appears as ?TGL?). Momentary is useful for triggering a note, while toggle is useful for
switching things on and off. For instance, you could assign a pad to turn reverb on and off, by
sending a MIDI CC message with the pad set to toggle mode.
pa to i jeste stos, i kad je "ooo" (sto valjda znaci infinite) ukljuceno u sw type i tada prekida sample, znaci npr na prvom padu (recimo c1) mi je sample u trajanju od 5-6 sec a na drugom (cis) mi je recimo kick na trecem snare itd... kad pritisnem prvi, pa drugi, prvi se cancel-uje cim drugi udarim...
a na tgl (toggle) modu, pritisnem prvi, on pusta ceo sample i osvetli pad kao da je trigerovan, sample se ne repeat-uje, i kad ponovo pritisnem isti pad, onda se gasi backlight svetlo, i kao da sam ga unselectovao, znaci klasican trigering za pustanje dugih sekvenci, ali ja necu da mi npr cela ritam sekcija u trajanju od 4 minuta bude na jednom padu, pa stringovi na drugom itd itd...taj mod ponekad koristim dobro je za igranje sa aranzmanom

znam da je ableton za trigerovanje i mpc-style beat making mnogo bolji ali ne mogu ableton da gledam, naucio na cubendo i pt i reason i nemam vremena da se upustam u novi daw, pardon svim ableton korisnicima ali ja ne mogu pa to ti je...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote