Quote:
Originally Posted by AudioStorm
Ja sam na Sony-u,doduse sve je to na nekom pocetnickom nivou,ali mi je dobro sredjen interfejs,sve mi je blizu,podesavanja su mi dosta jednostavno ponudjena,precice,i sve ostalo.
Koristim najvise Sony Vegas Pro 10 portabl a i Vegas MOvie Studio Platinum.
Khan spomenu problematicni rendering na premieru,i meni se desava ista stvar,znaci strahovito mucenje masine da izrenderuje obican you-tube videos za trek,znaci samo podrska sa jednom fotkom,imam velikih problema !
Rendering obicno radim pod ovim preferences
Save as type "Windovs Media Video" i Default Template
A pod Project Properties ide
Template "HDV 720-30p (1280x720, 29.970 fps)"
Frame Rate "29.970 (NTSC)"
Pixel Format "32bit floasting point (full range)
Full resolution rendering quality "Best"
Znaci rendering mi traje preko 45 minuta i masina je u paklu 100 procenata zauzetosti 
MIslim,jest starija generacija dual-cora na 3GHz ali bas tako da se muci ??
Sto mislite,o cemu se radi ?
Inace,mislim da je u Sony-u najvisi rate na 160Kbps kvaliteta u krajnjem proizvodu ...
|
Taj problem sporog rendanja i zauzeca procesora je upravo zbog nedostatka native codeca.
Kad u projektu imas vise codeca, vise rezolucija...komp se opasno napreze da bi isplejao preview, a na kraju sve te formate zaokruzio i izrendao u jedan.
Dakle, osnova svake montaze je PRIPREMA materijala!
Izlazni format se definira na pocetku projekta, sva sirovina se prekonvertira u
radni codec i tada su problemi minorni
Jebaj ga, to nije standardizirano kao u audiju i vjerujem da se netko iz audio branse ne snalazi lako u svim tim codecima.
@branoy:
Afteri nisu soft za editing, nego za animacije, compositing i efekte pa samim tim zahtjevaju vrlo jak i nabrijan stroj za kolko-tolko ugodan rad.
@Tomislav:
Nisam sa alexe, al jesam sa red-ice...usporedba dnxhd i proresa?!...dnxhd bolje rijesava u konverziji zasicenost boja i odnos kontrasta...prores (kojeg jako volim, da ne bi bilo zabune) tu malko fusa i tipicno za apple, malo "podeblja" odnose.
Na prvu to nije lose, ali kada se dodje do posta, ipak mi je draza nedirana sirovina.
Audio for video tema...apsolutno podrzavam...to mi i je "core" posao zadnjih godina