Quote:
Originally Posted by DaBear
OK !   ..samo nemoj Bokija da zoves !! 
|
Neko rek'o Big Bockie..?!?
Aaa...
Ček, ček, pa pljujete po Državi i narodu bez mene!?!?
Cccc...

Ded' sad, kokice i pivo...!
Khm...(koncentracija)
Klinci iz komšiluka studiraju u nedogled jer ne znaju šta će sa sobom, a sviđa im se da imaju "hot-meal" na stolu i plaćene stanarine... Momci od 23-4 do 27-8 god, niko
nikad nije radio, niti će skoro, a ima i još mlađih koji ni osnovnu školu NISU završili (to su još novije generacije), čitave horde, po njih 10-15, niko nema više od 4-5 razreda osnovne...pa napustili školu, porodice razjebane, roditelji ostali bez posla, posledice rata, alkohola itd...
To su sutra sugrađani, komšije i sa njihovom decom - moja treba da se druže i uče...
Roditelji pogubljeni u vremenu, uče decu jedno, na šta su navikli pre 30 godina, u nadi da će se to vratiti u nekom obliku, "samo što nije", a neće da prihvate da je drugo, usrano vreme a klinci dokoni, lenji, "nije im pruženo", i
koriste se o roditeljsku ljubav...! ...I svi grešni, a kome je suditi?!
I to da neko nekog zajebe, eto počinje u "jaslama"... Nikad mi to neće biti jasno...
Mi smo jedan veliki hobi! (hobby).
Student iz hobija sklapa kompove po kvartu, student iz hobija reprogramira bagove u windowsu, student iz hobija snima "po kućama", montira u "Premiere-u", konobariše, kuva, slaže pločice, leči bolesne, bavi se politikom, vodi skupštinu grada...da se ima za vikend-resetovanje na narko-rep-trance žurkama... A matorci keširaju stan i klopu...!
I onda kad neko hoće da naplati nešto - "
pa to ti za čas posla" ili "
ma to ću ja sam" ili "
ma daj, mali Đole to "spiči za pizzu i kolu""...
...I takva smo mi kompletno Hobi Srbija.
Niko ništa ne ceni, sve je neozbiljno i to se vidi i u zivotu, radu, politici, muzici, kulturi, ma svakom segmentu društva...
Koliko je to namera nekih spolja i koliko je to dozvoljeno iznutra, bez odgovorne brige o tome... ...to će vreme pokazati...
Samo, kako vreme prolazi, sve sam svesniji da se ovde realno malo toga menja! Mislim na dug vremenski period... Evo šta je
još 1928.godine pisao dr Arčibald Rajs, švajcarski doktor koji je ovde bio...hmm..."mega - faca" i "baš cool lik"...! Ne budite lenji, pročitajte sve... E sad, doduše obraćao se srbima, ali tu smo svi negde...
poz'