View Single Post
Old 31-08-2012, 09:47 PM   #1
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: kafici i diskoteke protiv SOKOJ-a !!

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Propustio sam ovu recenicu - !! Netacno ..sta? sad svi koji su uspesni i puni poslasu "sumnjivog morala, pokvareni, prevaranti ili miljatori"??

Onaj ko je bizzi - ima posla zato sto to sto radi prolazi kod ljudi...
Ma bizzi sam i ja stalno, samo vidim, ne treba mi diploma sociologa -ekonomiste, da je napolju mnogo bolje...vece je trziste, ljudi imaju vise para...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
@ Diviner - sve je manje vise OK, ALI, stalno se svi pozivaju da je ovde bolje ??? Nije bolje. Po cemu je bolje???

Kada mi dodje covjek iz svajcarske, austrije, njemacke po ruDAW XTM, dobijem 200 eura na ukupnu cijenu od npr 1500 eura. Covjek me casti! Dovoljno da je iz HR, i nemam problema nikada, dobijem i vise nego sto trazim.

Kada iste te ruDAWe prodam kod nas Konu, moram da spustim isto toliko, i da cekam novce 2 godine. Abadicu sam sredio ruDAW kao Mac replacement za ProTools HD2 i Control 24, i covjek kaze, nema se para, moze li u ratama...

A duznika ovih manjih koliko hoces (ne zato sto su bezobrazni, vec zato sto zaista nema para, pa ne mogu ni 100 eura da sakupe...npr clan Dawid, vec 3 godine duzan 120 eura za ruDAW, jer radi covjek za platu od 200-300 eura i jedva se prehrani a kamoli sta drugo).

Evo jos jedan primjer:

SAE Ljubljana - Redovno, svaka 3 mjeseca placaju baner 400 eura (kada se odbije porez na dobit i ostalo, nama ostane oko 300 eura, za 3 mjeseca) sa 5 dana zakasnjenja po profakturi! 5 dana MAKSIMUM!

SAE Srbistan - U pocetku kasne pod mjesec dva, pa castimo stalno jedan mjesec, sada vec godinu i po dana ne mogu da plate pisljivih 300 eura za pola godine (ili godinu i po ako racunamo svo ovo vrijeme) banera (sto mu dodje 50 eura mjesecno, spustili maksimalno, jer eto, boze moj, nema dovoljno polaznika koji bi dali 2000 eura po semestru ili kako vec... a lijepo sam rekao i Ivanu i ostalima da ovdje ne mogu da traze cifru koliko traze u Ljubljani i ostalim "normalnim" gradovima, normalno razvijenih zemalja). I ja sve ne zelim da kvarim odnose, i tako godinu i po dana...

Mislim da je dovoljno...

Last edited by diviner; 31-08-2012 at 10:27 PM.
diviner is offline   Reply With Quote