View Single Post
Old 26-08-2012, 10:56 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Kako iskoristiti drvene grede i spusteni plafon

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Hey Boggy, hvala na brzom javljanju.

Evo pokusaja skice...
A- bivsa "gluva" (glupa!?) soba, bez komentara, plz, bejah mlad i glup. Sada je koristim za ostavu za opremu... Eto, uzgred ako jos neko hoce da pravi malu sobu za snimanje ofova ili cega drugoga, to je strasno gubljenje vremena...
B- radni sto, mixer, monitori, etc
C- rack za opremu sa jos jednim LCD-om
D- klavijature
E- ledja sa stubovima koje pokusavam da 'uposlim' u bass trapove.

Elem, nekako su na zgodnom mestu, da ih se resim ne mogu, pa sam hteo da cujem misljenje kako da ne napravim gresku usled koje bi se pretvorili u rezonatore, tj. kako da najjednostavnije prakticno malo poboljsam slusanje.

Ovo je 'composers den', za ozbiljne stvari mogu da proverim mix na drugom mestu, ali sve cesce radim finalizovanja u ovom prostoru, a kada stignu big bottom monitori, plasim se da ce biti potpuno neupotrebljivo...

Naravno, razmisljam i o difuzoru u sredini ledja, kao i o resenju za zidove, koje bi bilo dovoljno kompromisno/efektno...
Pre difuzora trebas da sredis rezonancije ispod 100Hz. Simetrija ti bas nije nekakva... i ne vidim kako bi se mogla poboljsati, zato bocne difuzore izbegavaj (znam, nisi ih ni predlagao)
Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Sto se kosog plafona tice, zanima me konkretno sta mislis o toj ideji, kao i kakav je ucinak u odnosu na ugao zakosenja? Morao bih da radim sa knauffom, na zalost, punjenje verovatno kamenom vunom, spolja, ne znam?
......
Moze to da bude drvena konstrukcija, nalik "cloudu" ... vec smo pisali o tome ovde: "Studentova soba za vezbanje violine", ti ga mozes uciniti debljim i spustiti vise, te tako tretirati nize frekvencije, princip je slican. Pretko toga treba binarni difuzor ...... Zakosenje ima smisla ako se istovremeno posmatra i tretman zadnjeg zida. Inace nije mnogo bitno da se sada komplikuje izrada... ravan tretman plafona je sasvim ok.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote