Re: Kako iskoristiti drvene grede i spusteni plafon
Hey Boggy, hvala na brzom javljanju.
Evo pokusaja skice...
A- bivsa "gluva" (glupa!?) soba, bez komentara, plz, bejah mlad i glup. Sada je koristim za ostavu za opremu... Eto, uzgred ako jos neko hoce da pravi malu sobu za snimanje ofova ili cega drugoga, to je strasno gubljenje vremena...
B- radni sto, mixer, monitori, etc
C- rack za opremu sa jos jednim LCD-om
D- klavijature
E- ledja sa stubovima koje pokusavam da 'uposlim' u bass trapove.
Elem, nekako su na zgodnom mestu, da ih se resim ne mogu, pa sam hteo da cujem misljenje kako da ne napravim gresku usled koje bi se pretvorili u rezonatore, tj. kako da najjednostavnije prakticno malo poboljsam slusanje.
Ovo je 'composers den', za ozbiljne stvari mogu da proverim mix na drugom mestu, ali sve cesce radim finalizovanja u ovom prostoru, a kada stignu big bottom monitori, plasim se da ce biti potpuno neupotrebljivo...
Naravno, razmisljam i o difuzoru u sredini ledja, kao i o resenju za zidove, koje bi bilo dovoljno kompromisno/efektno...
Sto se kosog plafona tice, zanima me konkretno sta mislis o toj ideji, kao i kakav je ucinak u odnosu na ugao zakosenja? Morao bih da radim sa knauffom, na zalost, punjenje verovatno kamenom vunom, spolja, ne znam?
Hvala unapred!
|