View Single Post
Old 25-08-2012, 02:44 PM   #45
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: DAW: Razlike u kvaliteti zvuka

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
plugin se zove D16 Group Decimort. nije decimator, sad sam procitao u cubase ga. dosao je momak kod mene iz Ch, u mene bio neki projekat 32 bit, ustvari svi su bili defaul po mom, i 5 nexusa i jos nekih vsti,, lebdi sve, siroko , ovo ono, dobar je mix odnosi kao odnosi al presiroko i presvetlo, EQ ne pomaze,, stavio je taj plug na sve istrumente, spustio im bite, pipno ga malo levo desno, to je bilo toliko mekano i zazvucalo je, cak ostalo prostora za jos 10 nexusa. a vi pricajte sta hocete .cuo, video, i podelim tajnu. poz!!
Decimort raspolaze sa filter sekcijom, decimatorom(sample rate i bitcrush), nekom vrstom modulacije frekventnog odziva i distorzije - znaci zbir signal procesinga koji neminovno nesto radi. Setim se one stare izjave - sta god da stavis da procesira signal, nesto uvek gubis i nesto dobijas - bitno je taj odnos da bude u pozitivnom smeru.

Ono sto ti se, pretpostavljam, svidelo sto je taj plug uradio je da je smanjio bandwith (opseg) frekvencija i dinamike, sto se vrlo lako postize ostalim default alatima koje imas u svakom DAWu. I vrlo je cesto iliti neretko prilikom mixa koristiti to bas da bi mogao da pravis prostora izmedju instrumenata.

Pored svega i dalje ostaje bitno nauciti osnovne stvari vezane za svaki DAW, jer je u svakom, ali bas svakom kolicina 'stock pluginova' koju ces naci sasvim dovoljna za odlican mix

poz
Everbeatz is offline   Reply With Quote