View Single Post
Old 25-08-2012, 12:37 AM   #5
fix3r
Member

Default Re: Laptop ili rack server za live....?

Imam ja jedan 1U Dell Poweredge server, dodusi noviji od tog (taj sa linka je koliko vidim iz Pentium 4 generacije, tj. dobar nizasta) i to ne bih poneo na svirku ni pod razno jer zaista nije za to predvidjen. imaces problema da ubacis PCI kartu (zavisno od raiser-a itd) ili ces morati USB interfejs, sto je opet nezgodno. Serveri imaju male fenove, inace, 40mm, koji su neverovatno bucni, sto treba imati na umu. A i to cudo se butuje duze od Tritona Ako ti crkne struja na pola svirke cekaces 5 minuta da se podigne sistem.

Ako ti treba rack masina onda najbolje pogledaj 4U rack kucista za PC, koja su dovoljno velika za skoro svaku kombinaciju proca, hladjenja i prosirenja. Recimo ovako nesto (mora da se moze naci i u Srbiji) http://www.scan.co.uk/products/codeg...ase-500mm-deep. Spakuj obican PC u njega i vozi. Takve kombinacije sam vidjao na par mesta, gde su Live vozili Kontakt libove direktno sa rack-a.
Masina tako sklopljena bi trebala biti prilicno cvrsta za maltretiranje na svirkama.

Sto se laptopa tice, kao alternativa gornjem, mozda je najbolje kupiti nekoliko jeftinih a taman dovoljno jakih za svirku i uvek imati rezervu pri ruci. Recimo, Lenovo Thinkpad X200 seriju - Core2Duo, jako mali i lagani (na cosku od klavijatura da ga stavis, manji od Blofelda), od magnezijuma i tvrde gume/plastike, neunistiv fizicki. Ne bi trebao da je vise od 300 evra. Kupis dva, jedan uvek klon prvog i u rezervi.
fix3r is offline   Reply With Quote