Quote:
Originally Posted by saleni
|
Prvo, ne menjaj gramofon ako je ovaj sasvim ispravan. Kupi novu glavu, onu Audio Technicu o kojoj smo već govorili. Za ono za šta će tebi biti potreban sasvim je dovoljno, više nego dovoljno.
Glava sasvim sigurno ne stoji dobro u školjci. Šrafovi sigurno ne idu sasvim napred. Kako nemaš šablon gurni celu glavu malo ka sredini otvora, ali ne sasvim na sredinu. To će biti dovoljno za sada.
Nama "iz tog vremena" gramofon je bio fetiš koji smo mazili i pazili i filigranski podešavali. Gramofon ti je izvor signala i on je presudna karika lanca.
Osnovna podešavanja sam ti već ranije objasnio. Nije toliko komplikovano koliko misliš samo treba da probaš. Idi korak po korak i biće u redu. Kada jednom to probaš kasnije će ići daleko lakše i brže. Podesi pritisak ručke kako sam ti već objasnio. Sistem za antisketing nije točkić kako sam mislio već onaj mali izbačeni sistem prema spolja kod zgloba ručke. Na fotografiji se ne vidi najbolje, ali mi se čini da je to sistem sa tegom i najlonom na kojem visi. Ista je stvar, postaviš najlon na zarez na koliko si podesio pritisak, recimo 1,5 g zaboravih šta smo pisali za tu glavu.
Dalje se ne opterećuj za sada. Postoji podešavanje ugla i nagiba glave kao i tačnog položaja u školjci. Tvoj gramofon mislim i da nema te mogućnosti. No nije ni bitno. Ponavljam, mlo gurni glavu unazad, podesi pritisak glave, podesi antisketing i uživaj.
P.S. Ako si iz Beograda možemo da se dogovorimo pa da se čujemo telefonom ili vidimo pa to napravimo. Naravno besplatno.