Thread: early midi
View Single Post
Old 21-08-2012, 01:29 PM   #8
tajsam
Banned

Default Re: early midi

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Ukratko, ako je hardware ispravan, svezi driveri, pristojan interface, uradjeno malo bazicne DAW optimizacije, (ovde) aktiviraj sledece opcije:

'Use system timestamp'
"Plugin dellay compensation"

Trebalo bi da resi problem.

Zasto, nasiroko pogledaj http://www.soundonsound.com/sos/dec0...etech_1207.htm, vrlo lepo napisano i objasnjeno!

P.S. poslednji kompjuter na kome je MIDI clock radio savrseno zvao se Atari ST... od tad, to bas i ne ide uvek glatko...

P.S. No.2 Ako ti jos neko kaze da promenis M.B. zbog MIDIja, kazi mu da ... ma nema veze.
ma sve sto mi ti kazes vec sam probao 1000 puta.
izgleda da daw-ovi imaju taj bug na nekim masinama pogotovo novim i7.prije na pentiumu mi je sve bilo ok.na steinbergovom forumu ljudi non stop prijavljuju taj bug sa uranjenim midijem i nitko ih ne ......
Recimo probao sam ableton i u njemu sve stima.sada mi i ovaj novi samlitude radi uredu izgleda.(zasad)midi je tight i u tempu kako odsviram jel.u cubaseu odviram jedno a svira sasvim nesto drugo.onda moram sve kvantizirat a to nema smisla.u biosu sam iskljucio svo auto overclockanje i downclockanje procesora i sve ove .... sto i7 donosi po defaultu..izgleda da zato samplitude sad stima.(zasad).a steinberg nikako.
tajsam is offline   Reply With Quote