Quote:
Originally Posted by branoy
....a eng sigurno ne mogu,, na nas jezik nije mrsko nikad.
i kad te clanovi napadnu nemas pojma ovo ona , sam zato sto nikad nisam nesto koristio , tj kraj tog obilazio, i drugacije radio, i vidim postoji i to pa reko da pitam jesam pogresno radio....
|
branoy, bez ljutnje, iako ti pises "na nas jezik", ja moram dobro da se potrudim da shvatim sta si u stvari napisao i hteo da kazes. Citanje knjiga pored toga sto edukuje, u krajnjem slucaju, sluzi i da formira pravilno izrazavanje, da obogati recnik, kulturu i pismenost.
Quote:
Originally Posted by branoy
...iako 15 god radim muziku al jbg ,, digitalija,. kad sam na nju presao uvek sam je mrzio.. atari i klavijatura bila zakon, nema ,,uradis 16 kanala midi i nema propadanja zvuka na svih 16 kanala, svi zvuce otvoreno i niko nikog nije pojeo, dok ovde stavim dva kanala i odmah osetim da ovaj drugi smanjuje prvog i potiska ga...
|
Kako to mislis "kada si presao na digitaliju"? Sa cega si presao? Sa "Atari"-ja i klavijature? Pa zar je to bila "analogija"?
Ili si, mozda, snimao klavijaturu na visekanalni magnetofon (koji je kostao kao 20-30 danasnjih PC-a), ili si sinhronizovao Atari sa trakasem pomocu SMPT-ja (Midex+)? I da je tako bilo, opet si morao naici na problem sabiranja kanala i na problem "gaina" jer ti je bio neophodan dobar (skup) analogni mikser (i bar po jedan dobar hardverski efekt procesor i kompresor-limiter, plus master magnetofon ili DAT da bi imao na sta da snimis svoj "masterpiece"). Naravno, sve ovo je, osim debelog ulaganja novca, trazilo i debelo ulaganje znanja (opet se vracam na knjigu).Danas je sve mnogo jednostavnije, "jeftinije" i lakse, ali zato se pojavljuje i more "studija", "arnzera", "producenata" i raznoraznih "strucnjaka" koji sve znaju bolje, a ako vec ne znaju, traze instant savete "kako uraditi ovo da se dobije ono, u par recenica".