Re: pomoc oko povezivanja opreme
Slušalice su monitori, kao i zvučnici, samo idu na glavu i drugi je fazon rada sa njima ako ih koristiš za miks, ali ništa drugo...do eto, za "noćni rad", zbog buke, ako si u stanu...
Realno, najveći problem je: "Gde ćeš KRK-ove da ubodeš..???"
(Btw, ne možeš sluške u monitore priključivati, to je samo opcija na jeftinijim kompjuterskim zvučnicima, uglavnom, jer zahteva poseban amp za sluške itd...)
Pa , trebalo bi da nabaviš neki audio interfejs, moja preporuka je da to bude neka USB karta, zbog cene i komoditeta , da imaš volume pot i priključke odmah "na dohvat"... Preporuka je neki od raširenih, poznatih proizvođača, zbog podrške, drivera, lakšeg kasnije rešavanja nekog problema jer su ljudi upoznati, ima dosta korisnika, itd... Dakle, M-audio, Focusrite, Presonus itd, ima ih kod manje - više svih distributera, a i ovde na oglasima ima polovnih karti, pa se može dodatno uštedeti...
Klavijature možeš koristiti preko njihovih usb, ali moram reći opet - nisam klavijaturista, pa možeš i sam eksperimentisati kako je zgodno povezati uređaje. To ćeš svakako najbolje zaključiti "u hodu", kad budeš seo da radiš...
Mislim da treba detaljnije iščitati uputstva klavijatura, pogledati review-e po Youtube-tu i slično...
Poz'