View Single Post
Old 18-08-2012, 03:55 PM   #4
ferghag
Junior Member

Default Re: pomoc oko povezivanja opreme

hvala puno na odgovorima, a sir i igrice obozavam

ne znam koliko je kvalitetan odgovor na ,,sta tacno hocu'' - da pravim instrumentale uz pomoc virtuelnih instrumenata i da mogu kako-tako da ih pristojno spakujem kroz postprodukciju.

pogledao sam sta tacno radi akai i behringer. s obzirom da skracuju posao, definitivno cu ih koristiti. jos samo da vidim kako se sve to povezuje

nazalost, u kompu imam onaj standardni krs od zvucne koji se inace dobija uz svaku konfiguraciju. u uputstvu za klavijature nisam pronasao nista o tome da se ponasaju i kao audio interfejsi, a prema gugletu to su uglavnom midi kontroleri, sto ove dve nisu (triton studio i kurzweil pc3le6). ne iskljucujem da sam nesto propustio i napravio gresku.

slusalice pretpostavljam da sluze za cackanje po klavijaturi. da li cu moci da ih prikljucim i na KRK monitore?

ako je midi interfejs visak (koliko sam shvatio, potreban mi je audio), koji mi intefejs preporucujes? sto se tice klavijatura, da li nesto gubim ako ih prikljucujem preko usb-a u komp a ne preko onog petozilnog midi kabla?

naravno, nemam nameru da snimam zive instrumente niti vokale, samo me zanima da li bih mogao da kombinujem vst instrumente i zvukove iz klavijature kroz midi? na primer, na kanal 1 dodelim spectrasonic atmosphere, a na kanal 2 neki od preseta na tritonu?
ferghag is offline   Reply With Quote