Znas kako buraz,u principu je to pazljivo skupljana,mjesecima pravljena i sortirana gigantska banka samplova.Ima ih nesto oko 150 GB!!
Svaki zvuk koji vucem je prilicno izmrcvaren kroz Abletonove plugove (koji su mi vjerovao ili ne jako korisni) i jos gomile drugih,kao sto su Fab Filter,Firebird,Sound Performance Lab,(bas mi je dobar,zadovoljan sam sa njim,mali plug ali bas efektan!),WaveShell,Gladiator,Nexus,Toxic Biohazard itd ...
Prvo sto rece DaBear,ima mnogo dobrih uzoraka koji ubijaju sa vrlo malo (ili cak nimalo) intervencije !!
Znaci puno sjeckanja i lejerovanja,boja,vrtim,vrtim,pa koji najbolje legne !
Drugo,podijelio sam sa samplove po grupama,(tu je bilo posla

toliko gigabajta preslusat i poslozit) prva grupa mi je po zanru,druga po keey rootu,treca po kvalitetu ...pa se lakse snalazim.
Trece,Midi malo koristim,cekam da uzmem synth i novu masinu pa da instaliram Omnisphere,imam ga vec ovdje ali necu da ga podizem jer nemam uslova za to,ovaj stari dual-core kaslje i na mnogo manje tereta
Kad dobijem dobar beat (kick+snare+room+hihat i + naravno dobar bassline) onda mi sve ide kao pjesma,imam uvjek neki ambijent i lead u glavi o onda ga sastavim ok
Mada puno experimetnisem i puno sjeckam,bas se nekad zadrzim kod najmanjeg fx ili delay chorda po citav dan,mozda ludo ali je tako

I legne mi ...
Eto,tako nekako brate,hvala na komentaru