View Single Post
Old 16-08-2012, 05:55 PM   #30
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
Originally Posted by beboplu View Post
Eto vidis , no ne radim aj to da nekom pokazem nesto nego radim jel meni treba A mojoj kceri treba soba hehe eto gdje ces boljeg pokretaca
Vuk sit a ovce na broju
Ma rekli su mi da ne moze... doduse, nisu mi obecali Nobelovu nagradu...
Quote:
Zar bi sloj neke lagane tkanine toliko po?emerio funkciju. Mislim pitam jer me zanima.
DA!!!
BAD panel proizvodjaci pokrivaju jer se on najcesce koristi za arhitektonsku akustiku, ne za studija... tako da je tamo stvarno svejedno... ali u studiju refleksije moraju biti prave refleksije u odnosu na apsorpciju, inace opet dobijamo mrtav prostor u nekom frekventnom opsegu.
Quote:

Mislio sam i ja da bi ih stavljao direktno na plocice jer je sve lijepo iznivelirano no mislio sam na ovaj nacin dobiti jos jedan sloj kojim bi razdvojio nesto tipa la?ni floating.
Ne pobogu! lepi direktno na pod ako mozes.
Quote:
Ti mu reci da ti je studio u haosu i da imas previse posla... ili ga teraj da sedne, ili cak legne ... ...

Evo skica.

Zid ispred stola (znaci zid u koji cu gledati) ce u kutevima imati super chunk princip od poda do plafona. Na zidu koji ce biti iza mene bi napravio kutne bas trapove ali principom da bi slozio pravi kut s bas trapom kao s donje slike( zeleni trapovi ) i vidio bi ako bi trebao ispred toga bi postavio okrugle bas trapove pomicne jer nekako po mojem razmisljanju bi to moglo jos dodatno pomoci jer ako mi val prolazi kroz 2 bas trapa , ajmo to tako nazvati , mislim da bi to moglo funkcionirati jer val dolazi do prvog bas trapa (okruglog pomicnog) prolazi kroz njega i odlazi do slijedeceg bas trapa koji je na zidu udaljen i propustan, val prolazi i kroz taj bas trap te zbog udaljenosti od zida se val odbija (jedan dio) od zida i ponovo prolazi u povratnoj putanji kroz bas trap.
Okrugli bas trapovi nisu ni blizu toliko efikasni kao ostalo... samo trose prostor za dzabe.
"objasnjenje" tvoje na kraju nisam uspeo da procitam do kraja, skroz sam se pogubio... uglavnom ako imas mesta.. stavi ugaone apsorbere gde god mozes, ali prati simetriju... pri tom ne zaboravi da imas i plafonske uglove, koji se mogu iskoristiti... nadji kompromis
meri pre i posle svakog tretmana, pa vidi koliko ti se to isplatilo ili ne.
Quote:
Ono sto se mora po meni paziti je da se ne dogodi pomak u fazi. No o tome jos moram malo razmisljati.
Kakav pomak u fazi???
Quote:
Evo na to sam mislio s ovom slikom jer na desnoj strani na zadnjem zidu imam vrata tu je ulaz u prostoriju tako da super chunk na zadnjem zidu ne mogu biti smjesteni. pa sam vidio i procitao negdje da dva bass trap panela mogu "zamijeniti" super chunk a po?to sam shvatio da je simetrija bitna onda bi na tom zadnjem zidu radio i s jedne i s druge strane isto.
STavi na ugao od plafona i zadnjeg zida... a cilindricne napravi pa sam ustanovi koliko su pomogli..

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote