View Single Post
Old 16-08-2012, 05:18 PM   #29
beboplu
Member

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
BTW, MyRoom je slicno nastao...
Eto vidis , no ne radim aj to da nekom pokazem nesto nego radim jel meni treba A mojoj kceri treba soba hehe eto gdje ces boljeg pokretaca
Vuk sit a ovce na broju

Quote:
Nemoj pokrivati drvo od bad difuzora, treba da reflektuje sto bolje taj deo sto sluzi za refleksije. Iza BAD panela moras staviti svu izolaciju da bi smirio niske frekvencije... tako da o difuzorima razmisljaj na kraju kada izmeris odziv u sobi i nemas znacajnih ludila ispod 100Hz...
Zar bi sloj neke lagane tkanine toliko po?emerio funkciju. Mislim pitam jer me zanima.

Quote:
ja bih razmotrio lepljenje osb direktno na plocice...
taj elasticni sloj ce opet napraviti neki sumanuti trap na podu na oko 300Hz sto ce promeniti karakter prostorije.
Mislio sam i ja da bi ih stavljao direktno na plocice jer je sve lijepo iznivelirano no mislio sam na ovaj nacin dobiti jos jedan sloj kojim bi razdvojio nesto tipa la?ni floating.

Ti mu reci da ti je studio u haosu i da imas previse posla... ili ga teraj da sedne, ili cak legne ... ...

Quote:
Ne znam na sta konkretno mislis... ali ne moram ja sve da znam...
Evo skica.

Zid ispred stola (znaci zid u koji cu gledati) ce u kutevima imati super chunk princip od poda do plafona. Na zidu koji ce biti iza mene bi napravio kutne bas trapove ali principom da bi slozio pravi kut s bas trapom kao s donje slike( zeleni trapovi ) i vidio bi ako bi trebao ispred toga bi postavio okrugle bas trapove pomicne jer nekako po mojem razmisljanju bi to moglo jos dodatno pomoci jer ako mi val prolazi kroz 2 bas trapa , ajmo to tako nazvati , mislim da bi to moglo funkcionirati jer val dolazi do prvog bas trapa (okruglog pomicnog) prolazi kroz njega i odlazi do slijedeceg bas trapa koji je na zidu udaljen i propustan, val prolazi i kroz taj bas trap te zbog udaljenosti od zida se val odbija (jedan dio) od zida i ponovo prolazi u povratnoj putanji kroz bas trap.
Ono sto se mora po meni paziti je da se ne dogodi pomak u fazi. No o tome jos moram malo razmisljati.
Evo na to sam mislio s ovom slikom jer na desnoj strani na zadnjem zidu imam vrata tu je ulaz u prostoriju tako da super chunk na zadnjem zidu ne mogu biti smjesteni. pa sam vidio i procitao negdje da dva bass trap panela mogu "zamijeniti" super chunk a po?to sam shvatio da je simetrija bitna onda bi na tom zadnjem zidu radio i s jedne i s druge strane isto.
Attached Images

beboplu is offline   Reply With Quote