Quote:
Originally Posted by beboplu
Znaci nece mi to bitno utjecat na rad perforiranog difuzora? Onda super onda mi je problem rijesen  jupi 
|
Ne nece bitno uticati na rad... samo izbusi rupu tamo gde NIJE rupa... to ces zatvoriti sa sijalicnom armaturom...
Quote:
Hehe i da imas pravo nisam osoba koja odustaje. Nikad ne odustajem i kad mi netko kaze da se nesto ne moze onda se gadno zezne jer ja onda bas napravim da pokazem da se sve moze 
|
Videcemo...

BTW, MyRoom je slicno nastao...
Quote:
Ok super ovo je podatak koji nisam znao i imat cu ga na umu.
Da i imao sam na umu BAD tip binarnog difuzora no ja sam mislio iznad staviti jos i izolaciju , znaci plafon , izolacija, BAD difuzor i mozda neka tkanina ukoliko odlucim biti "fancy" hehe 
|
Nemoj pokrivati drvo od bad difuzora, treba da reflektuje sto bolje taj deo sto sluzi za refleksije. Iza BAD panela moras staviti svu izolaciju da bi smirio niske frekvencije... tako da o difuzorima razmisljaj na kraju kada izmeris odziv u sobi i nemas znacajnih ludila ispod 100Hz...
Quote:
To mi je kristalno jasno da je pod reflektivan. Ono sto imam u razmisljanju je da mozda ali mozda stavin neki teih na mjestu mozda gdje bi bila pozicija za snimanje . ako nista drugo znam da ljudi vole tapkati ritam dok snimaju pa da barem to nemam u snimci  Ono sto sam uspio istraziti i naci rijesenje za pod jer cijelo vrijeme mozgam podu jer su trenutno plocice na podu a znam da mora biti drvo. I onda se sjetim OSB ploce. Za parket nemam ni novaca a ni mjesta jer se parket mora na štafle postavljati ko i seljacki pod i razne inačice istih materijala a laminat nikako nije dolazio u obzir tako da ce na plocice ici podloga za laminat ona neka zelena 2mm i na to osb ploce 1,8 ili 2,2 cm.
|
ja bih razmotrio lepljenje osb direktno na plocice...
taj elasticni sloj ce opet napraviti neki sumanuti trap na podu na oko 300Hz sto ce promeniti karakter prostorije.
Quote:
Hehe nije problem sto ja necu udarati glavom u plafon jer nisam dvometras no zamisli da mi neki dvometras hoce pjevati u studiju  hehe
|
Ti mu reci da ti je studio u haosu i da imas previse posla... ili ga teraj da sedne, ili cak legne ... ...
Quote:
P.S. E da u prethodnom postu sam pricao o slici bas trapova na zadnjem zidu u coskovima na zaboravio staviti sliku pa recite jel mogu na prednjem zidu imati super chunk princip a na zadnjem ovako nesto?
|
Ne znam na sta konkretno mislis... ali ne moram ja sve da znam...