View Single Post
Old 16-08-2012, 04:47 PM   #27
beboplu
Member

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Nikakav problem da se svetlo ubaci na mesto gde NEMA rupe a ti izbusi rupu za malu ledaru ili malu halogenu sijalicu... pa nekoliko njih .... stekao sam utisak, prema tvom pisanju, da ti ne odustajes tako lako.... bice da sam se prevario...
Znaci nece mi to bitno utjecat na rad perforiranog difuzora? Onda super onda mi je problem rijesen jupi

Hehe i da imas pravo nisam osoba koja odustaje. Nikad ne odustajem i kad mi netko kaze da se nesto ne moze onda se gadno zezne jer ja onda bas napravim da pokazem da se sve moze

Quote:
Otici cu cak korak dalje, za sobe otprilike tvoje zapremine, moje iskustvo mi kaze da je otprilike ("rule of thumb" ) 60% reflektivnih a 40% apsorptivnih povrsina po spoljnim/vidljivim povrsinama, dovoljno da se zadovolji AES preporuka za reverberaciju na kraju... tako da ne moras nista da racunas... samo na kraju mozes da proveris ako zelis.
Ok super ovo je podatak koji nisam znao i imat cu ga na umu.

Quote:
BAD tip binarnog difuzora se uklapa skroz,... mislim da ti malo matematike i proracuna kolika je realna reflektivna povrsina BAD-a i obicnog 1D binarnog difuzora nece biti problem. Sve razlike kompenzuj na najmanje bitnim mestima u uglovima... ili reflektivnim ili apsorptivnim povrsinama.
Da i imao sam na umu BAD tip binarnog difuzora no ja sam mislio iznad staviti jos i izolaciju , znaci plafon , izolacija, BAD difuzor i mozda neka tkanina ukoliko odlucim biti "fancy" hehe

Quote:
I za kraj, ocekuje se da ti je pod UVEK reflektivan... za ovu moju racunicu. U suprotnom soba ce biti premrtva.
To mi je kristalno jasno da je pod reflektivan. Ono sto imam u razmisljanju je da mozda ali mozda stavin neki teih na mjestu mozda gdje bi bila pozicija za snimanje . ako nista drugo znam da ljudi vole tapkati ritam dok snimaju pa da barem to nemam u snimci Ono sto sam uspio istraziti i naci rijesenje za pod jer cijelo vrijeme mozgam podu jer su trenutno plocice na podu a znam da mora biti drvo. I onda se sjetim OSB ploce. Za parket nemam ni novaca a ni mjesta jer se parket mora na ?tafle postavljati ko i seljacki pod i razne inačice istih materijala a laminat nikako nije dolazio u obzir tako da ce na plocice ici podloga za laminat ona neka zelena 2mm i na to osb ploce 1,8 ili 2,2 cm.

Quote:
Pa ako ne udaras glavom, ok... sam si se slozio da ces raditi sa onim sto imas... prema tome neces tretirati sobu koju nemas, jel' da?
Hehe nije problem sto ja necu udarati glavom u plafon jer nisam dvometras no zamisli da mi neki dvometras hoce pjevati u studiju hehe

Hvala Ako cu imati ( a sigurno cu imati pitanja, pitati cu

P.S. E da u prethodnom postu sam pricao o slici bas trapova na zadnjem zidu u coskovima na zaboravio staviti sliku pa recite jel mogu na prednjem zidu imati super chunk princip a na zadnjem ovako nesto?
Attached Images

beboplu is offline   Reply With Quote