Quote:
Originally Posted by boggy
Nikakav problem da se svetlo ubaci na mesto gde NEMA rupe a ti izbusi rupu za malu ledaru ili malu halogenu sijalicu... pa nekoliko njih .... stekao sam utisak, prema tvom pisanju, da ti ne odustajes tako lako.... bice da sam se prevario...
|
Znaci nece mi to bitno utjecat na rad perforiranog difuzora? Onda super onda mi je problem rijesen

jupi
Hehe i da imas pravo nisam osoba koja odustaje. Nikad ne odustajem i kad mi netko kaze da se nesto ne moze onda se gadno zezne jer ja onda bas napravim da pokazem da se sve moze
Quote:
Otici cu cak korak dalje, za sobe otprilike tvoje zapremine, moje iskustvo mi kaze da je otprilike ("rule of thumb" ) 60% reflektivnih a 40% apsorptivnih povrsina po spoljnim/vidljivim povrsinama, dovoljno da se zadovolji AES preporuka za reverberaciju na kraju... tako da ne moras nista da racunas... samo na kraju mozes da proveris ako zelis.
|
Ok super ovo je podatak koji nisam znao i imat cu ga na umu.
Quote:
BAD tip binarnog difuzora se uklapa skroz,... mislim da ti malo matematike i proracuna kolika je realna reflektivna povrsina BAD-a i obicnog 1D binarnog difuzora nece biti problem. Sve razlike kompenzuj na najmanje bitnim mestima u uglovima... ili reflektivnim ili apsorptivnim povrsinama.
|
Da i imao sam na umu BAD tip binarnog difuzora no ja sam mislio iznad staviti jos i izolaciju , znaci plafon , izolacija, BAD difuzor i mozda neka tkanina ukoliko odlucim biti "fancy" hehe
Quote:
I za kraj, ocekuje se da ti je pod UVEK reflektivan... za ovu moju racunicu. U suprotnom soba ce biti premrtva.
|
To mi je kristalno jasno da je pod reflektivan. Ono sto imam u razmisljanju je da mozda ali mozda stavin neki teih na mjestu mozda gdje bi bila pozicija za snimanje . ako nista drugo znam da ljudi vole tapkati ritam dok snimaju pa da barem to nemam u snimci

Ono sto sam uspio istraziti i naci rijesenje za pod jer cijelo vrijeme mozgam podu jer su trenutno plocice na podu a znam da mora biti drvo. I onda se sjetim OSB ploce. Za parket nemam ni novaca a ni mjesta jer se parket mora na ?tafle postavljati ko i seljacki pod i razne inačice istih materijala a laminat nikako nije dolazio u obzir tako da ce na plocice ici podloga za laminat ona neka zelena 2mm i na to osb ploce 1,8 ili 2,2 cm.
Quote:
Pa ako ne udaras glavom, ok... sam si se slozio da ces raditi sa onim sto imas... prema tome neces tretirati sobu koju nemas, jel' da?
|
Hehe nije problem sto ja necu udarati glavom u plafon jer nisam dvometras no zamisli da mi neki dvometras hoce pjevati u studiju

hehe
Hvala

Ako cu imati ( a sigurno cu imati pitanja, pitati cu
P.S. E da u prethodnom postu sam pricao o slici bas trapova na zadnjem zidu u coskovima na zaboravio staviti sliku pa recite jel mogu na prednjem zidu imati super chunk princip a na zadnjem ovako nesto?