Quote:
Originally Posted by beboplu
Kao prvo da odgovorim Quake-u. Pa kao prvo citao sam u raznim clancima da QRD difuzori rade bolje nego PRD difuzori. Kao drugo zasto apsorbcija nakon difuzora. Hm pa jednostavno jer ako je difuzor porozan i propustan i ima funkciju , izmedju ostalog da kao sto difuzira znaci rasprsuje zvucne valove tako i da propusta odredjene valove kroz svoju zadnju stranu onda absorber iza ce upiti jos neke ekstra frekve i valove te mi na taj nacin u malom prostoru odraditi jos jedan dio posla.
|
Nadji negde barem sliku QRD difuzora pa ces videti koliko je "propustan i porozan" za vecinu frekvencija koje cujemo.....a ono sto prolazi kroz njega trazi apsorber koji bi ti od te sobe napravio spajz...zato je bolje da se drzis klasike i ako ces vec da stavis QRD,stavi ga na go zid.Mada mislim da si pomesao difuzore i ustvari uopste neces QRD vec nesto rupicasto poput bad difuzora itd sto je sasvim druga stvar.I sto se odmah svi prvo hvatate za difuzore?...najlepsi su?....akustika ce izgledati SKROZ ozbiljno uradjena?

....razumem te potpuno....nakrkaj punu sobu difuzora i svi ce reci....vauuuuuu

.
Quote:
Originally Posted by beboplu
Tako ja to gledam i do sada mislim da sam dosta clanaka, observacija i postova ovdje procitao i koliko sam shvatio to bi bila generalna ideja a sad ispravite me ako ja grijesim u shvacanju istog.
|
Gresis...ovde mozes da vidis i procitas kako se npm sredjuje soba za vezbanje violine,kako se prave "spajz studija",kako se spava u sobi prepunoj kamene vune....kako se izmisljaju najnoviji supersonicni akusticki dizajni.....ali neku klasiku klasike....nesto sto se u svetu radi kao provereni standard u ozbiljnim studijima....ovde neces naci.....Koji od akustickih dizajna (LEDE,RFZ,NE,ESS....) si nasao u threadovima rumskog?....nijedan.....sve neka budz ili..."imam genijalnu ideju" resenja....Kupi lepo,kao sto ti rekoh neki Massive Passive ako si vec spremio neke pare i zahvaljivaces mi se do neba za par godina.....a ja ti zelim da napredujes u svom poslu i jednom obezbedis adekvatan prostor pa ga onda sredis kako dolikuje.Pozzzzz