View Single Post
Old 15-08-2012, 12:11 PM   #15
beboplu
Member

Default Re: Flexifuser i perforirani difuzor

Evo nakon nakon mog traznekoliko dana nakon sto mi je Nenad dao vrlo dobre informacije i nakon trazenja i pretrazivanja sad mislim da je vrijeme da postavim dalje pitanja

Kao prvo da odgovorim Quake-u. Pa kao prvo citao sam u raznim clancima da QRD difuzori rade bolje nego PRD difuzori. Kao drugo zasto apsorbcija nakon difuzora. Hm pa jednostavno jer ako je difuzor porozan i propustan i ima funkciju , izmedju ostalog da kao sto difuzira znaci rasprsuje zvucne valove tako i da propusta odredjene valove kroz svoju zadnju stranu onda absorber iza ce upiti jos neke ekstra frekve i valove te mi na taj nacin u malom prostoru odraditi jos jedan dio posla. Tako ja to gledam i do sada mislim da sam dosta clanaka, observacija i postova ovdje procitao i koliko sam shvatio to bi bila generalna ideja a sad ispravite me ako ja grijesim u shvacanju istog.

E sad za Nenada. Hvala ti na opsirnom odgovoru oko raznih akustickih dizajna tj koji sve postoje. Dosta sam surfao i trazio o njima i za neke nasao dosta za neke nista. Nasao sam i tvoj jedan odgovor na forumu "Ja rado radim sa sendvi? kombinacijama razli?ite gustine i razli?ite debeline kamene vune, i druge vrste primjerne izolacije...) i ako se mi modovi doslovne ne podvajaju (ili jo? gore kocka) ne idem sa membranskim ili HH.
Recimo prostor od cca. 30m3 mo?e da se u sweet spotu dostigne i +/-5 ili 7dB sa radnom povr?inom!), ?to odgovara velikim pro studijima a ne jednom kupatilu."

Zanima me u kojem smislu tu navodis sendvic kombinacije kod bas trapinga?

Jos jedna stvar u istom postu si naveo da je za manje prostore ako se ne varam dobar akusticki dizajn (N-E) no o tom dizajnu nisam uspio naci nesto pretjerano.Pa ako mi mozes nesto reci o tom dizajnu i konceptu.

Hvala unaprijed.
beboplu is offline   Reply With Quote