Thread: "Zvezdana Kisa"
View Single Post
Old 13-08-2012, 12:02 PM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: "Zvezdana Kisa"

Ajd da ja malo s***m o mixu - overall je prilicno dobro, dopada mi se. Mada, kako su i ostali primetili drums, a posebno snare ne zvuci ok - kao da je u nekoj kontrafazi s ostatkom drum kit-a pa nema ni punch ni definiciju. Probaj da slusas mix mono i cuces o cemu govorim.

Jesi li proveravao faze u odnosu na bottom snr mix i OH's? Malo okreci to mozda pomogne, ako ne, layeruj bolji snare s ovim koji ce imati vise informacija u samom fundamentu snare-a oko 200hz.

Vokal needs more work! Malo je previse ostar oko 3k i previse je ispred ostatka muzike. Back vokali na kraju se gube - automatizacija?

Koji procesing si koristio na masteru?

Probaj da poslusas pesme ovog zanra na jednom zvucniku mono! Pomoci ce ti puno. Cuces kako odnosi treba da zvuce i najbitnije kako se uspostavlja odnos kick/snare/vox. Nesto sto sam naucio vremenom je da center channel treba da bude odlicno odradjen ako oces da ti mix iole ok zvuci. U tvom slucaju center channel(mid) nema dovoljnu snagu da bi izneo mix. Dobri primeri su CLA, TLA i Andy Wallace mixevi...uvek je dobro uciti od najboljih

Pozdrav i nadam se da ne zameras na iskrenosti
Everbeatz is offline   Reply With Quote