View Single Post
Old 09-08-2012, 11:51 PM   #33
fix3r
Member

Default Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Mo?e? preslu?ati fajlove odozgo, videće? da su EXS i Kontakt isti zvučno, otkud tolika prazna mesta, ima? li neki audio primer?
Mislis na prethodno postavljena 4 wav fajla? Zar je EXS u njima?

Enihau, ocekujem da u takvom testu svi soft sempleri zvuce potpuno isto - sve sto cujem onde je suvi sempl bez interpolacije ili sa interpolacijom koja je odavno sazvakana tema za softver tako da tu nema sta da se prica. Dakle nema sabiranja, nema filtera, envelopa...

Ono gde ja cujem razliku (subjektivnu? ne znam) je kada se stvarno poteraju svi sempleri i kada se uzme u obzir sta sve mogu da urade. Zato i kazem, MachFive 3 je najjaci medju njima za dve duzine - gomila vrsta sinteze koje mozes da mesas sa semplovima, filteri zvuce super dobro, ima IRCAM sempl stretch itd itd. Cak mu i sabirnica dobro zvuci, tj. poterao gomilu "parts"-ova (slicno kao u Kontaktu) na isti izlaz i zvucao mi je bolje od tih istih semplova napakovanih u Kontaktu (doduse, na drugom PC-u, ali kontam da nema razlike). EXS je, u mom slucaju, na drugom mestu jer je tako lepo uklopljen u DAW - nema zezanja sa multitimbralima, filteri i envelope mi zvuce super, legato itd. Jednostavno je meni licno mnogo laksi za bilo kakav rad a da ne gubim na kvalitetu zvuka. Kontakt koristim, ali sada samo za libove koji su Kontakt-only (sto opet nije zanemarljiv broj), ali tu prestaju duznosti Kontakta.

Na kraju, ipak je ovo sitnicarenje - svaki soft sempler bi odradio dobar posao ako se malo pomuci covek da ga dotera.

Ali i dalje stojim pri tome da ono sto se cuje iz Korg-a kao razlika u odnosu na ono sto izlazi iz soft semplera je uglavnom do Korg-ovog DA konvertora. Triton je 15 godina stara tehnologija, softver je otisao u stratosferu za to vreme
fix3r is offline   Reply With Quote