Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!
Ta 4 snimka po redu su ti: Structure, Kontakt, NNXT i Kor Pa3X.
I jesu isti, zato što je puštanje audio fajlova isto od semplera do semplera, da sam mogao ovo bih ti pustio i kroz WiAmp ili VLC, isti bi rezultat bio.
E sad, ovo je harmonika sa semplovanim svakim tonom, pa tu sampler ne radi ništa osim puštanja audio fajla, a razlika koja se može čuti možda u tome kako sampler radi sa samom sintezom ovih PCM fajlova, konkretno kada imaš par semplova pa razvučenih po nekoliko tonova ili oktavu, onda malo zahtevniji portamento, tu bi se moglo čuti nešto, ali i dalje Kontakt daleko bolje radi portamento od bilo kog jeftinijeg Korg sampler-a, probaj da podigneš za 4 oktave jako spori portamento pa ćeš čuti o čemu ti pričam, da ne govorim o polifoniji u tim situacijama koja ne može da premaši 4 u Korg Pa seriji i tako redom.
Što se tiče zvuka, ogradiću se delimično da svako čuje drugačije, ali kako se tvoja razmišljanja uklapaju u neke stereotipe pojedinih grupacija sa ovih prostora, moram ti reći da bi trebao iz početka da postaviš neke osnove u ušima kada su u pitanju frekvencije.
Konkretno, ovaj prvi link koji si postavio gde kažeš da Triton LE radi toplije (što je subjektivna i paušalna ocena) je u potpunosti neisprava, zgrčen i zgužvan za moje uši, snimak sa Kontakta je prirodniji, otvoreniji, sa više srednjih frekvencija, koje i jesu sastavni deo tog registra harmonike.
Ta postavka zvuka u glavama naših narodnjaka, u vidu "lastinog repa" kako obično kenj@ju naši muzikanti, a stručno bi to bilo: 80hz +12db, 1khz -12db, 12khz +12db, neispravna je do krajnjih granica i uz pomoć Dynacord-a koji po default-u tako zvuči ta se agonija nastavlja u nedogled.
Ja bih ti najtoplije savetovao kupovinu NS10 i da na njima radiš i slušaš jedan duži period, to je terapija za sve zaljubljenike u Dynacord "toplinu".
Inače, još jedna od većih gluposti izrečenih u vezi sa NS10 je da zvuče loše, naprotiv, malo šta zvuči tako dobro i prirodno.
Last edited by kravadinka; 09-08-2012 at 12:50 AM.
|