Postoji neka subjektiva razlika kad se sluša Kontakt i neka od klavijatura koje si pominjao, ali ona je uglavnom vezana za Envelope, filtere i način na koji rade sa zvukom.
Nije to pitanje prosto boljeg ili lošijeg, ali za moje uši Kontakt ne dodaje ništa, dok ove klavijature imaju neku svoju priču, ali to je ono što
psionic kaže u najvećoj meri, u pitanju je dirka, odnos dinamike i svih Envelope-a koje imaju veze sa tim, a onda i u zvuku konvertera, nekom tamo sabiranju unutar tih mašina i ko zna čega još.
Generalno Kontakt zvuči prilično realno, a i nije predviđen da se odmah zabode u Dynacord, već se može mnogo toga staviti u lancu iza njega što ga stavlja svetlosnu godinu ispred svih tih klavijatura.
Treba pomenuti još jeda bitann faktor, a to je navika. Kontakt realno zvuči drugačije, ali isto je kao i sa tim Dynacord-om, sve što radi ispravnije i bolje je ustvari nepoželjno, ne sakriva ništa već ispušta onako kako se u njega i uđe.
U vezi sa tim, sad sam slušao ove snimke na SoundCloud i osim harmonika koje sam ja semplovao i koje zvuče savršeno realno i masivno, gde svaki to ima svoj sample i nikako OneCycle loop, sve ostale zvuče kao sifilisom zaraženi LiPlug Albino.
Semplovanje je nauka za sebe, tako da u većini slučajeva nije kriv Kontakt...