Softver je problem kako god!
Ograničenje vremenom (jer za mesec-dva izlazi novi), nema navike da se softver "plaća"... Mada sam i napolju znao za to da isto kupe jedan-dva op.sis i sve ostalo drže krekove...
Jedan prijatelj na nekom švapskom institutu, laboratoriji, šta li je, kaže da imaju dva kompa na recepciji sa orig. XP i sve ostalo "ljuti krekovi"...
Pitanje je koliko upotrebno vredi, a ne koliko je bio nov...
Tržište?! Koje tržište?!
Ali sa druge strane, nikad više shopova, tako da "nije posao mrtav", ne bi oni gubili na radnjama duže od mesec-dva... A ne vidim da se masovno zatvaraju...još uvek...
Logika trgovine je da "u kriznim vremenima" ljudi radije sebe "počaste" nekom igračkom, ako već nema za veći stan, auto ili bar more...
Tako da ipak ima "prostora", pa opet kažem, treba dobro promisliti prvo:
-Da li se uopšte isplati nešto prodavati,
-Kolika je upotrebna vrednost
-Pa tek onda koliko košta "nov" alat slične namene
-Kome i gde se obratiti oglasom i na koji način...
-Koliko su spremni da izdvoje za to...
i na kraju - Koju cenu staviti?
A na ovim pitanjima "padnu" i trgovci koji se decenijama bave time, a ne ko drugi, pa onda postoji i elemenat "sreće"...eto... Ali to nije razlog da se ne promisli dobro i izanalizira stanje.
Ja samo napominjem da mi deluje da se u velikom broju slučajeva totalno ne razmišlja i
nepotrebno gubi i još gore - i ostalima
čini šteta!
Ovo je, svestan sam, "kap u moru", ali nije "na izmet" pomenuti, možda nekome pomognem, pa forum je, za to i služi...
poz'