...moguće...
...eto i da jeste... ...pa šta?
Mislim, stvarno, ja se ne obazirem na to... neće takve stvari napraviti dobru pesmu od sranja... Suviše se ljudi "overkiluju" tehničkim mogućnostima DAW-a,"tvikovanjima" drkanjima, a ukupan sound bude zanemaren (da se tako lepo izrazim)...
Mogao sam da krpim još godinu dana ceo snimak, ionako sam u reage-u podvlačio , pazi sad: kompletne prateće vokale, Wentija (jamajkanca, britanca, ne znam ni sam) i delove glavnog vokala iz
totalno drugog tejka, jer su muzičari odlučili da je poslednji tejk bio najbolji...
I jeste možda tehnički, ali su "gruv", atmosfera i još neki elementi, koje ja mnogo više slušam, za koje smatram da su apsolutno važniji u snimku - bili puno bolji nekoliko "tejkova" ranije, pa sam sve "preselio" uz baš žešće prcanje, jer nije bilo metronoma na snimanju...

Šta me briga što je mini-falš ili promašen koji kick ili frljoka na gitari, ako je atmosfera bolja - i'll go for it...!!!
Vidi, sve se to štimuje (čak i sam hemond ima "potove" za štim), i štimali su se pre početka snimanja i opet je "labaviji" štim i hemonda i instrumenata i hvatovi su jači...kao što je nekad bilo, što neko reče "štimeri su upropastili Stounse"...

...sad čujem, čovek je krenuo na hemondu greškom, a nastavio na roudsu...kao što treba u strofi...ali to je sve relativno nebitno, poslušaj prosečan domaći live, videćeš da retko ko od bendova postigne ovakvu atmosferu, nije unižen kvalitet cele svirke i pesme, ljude (slušaoce) to prilično ne zanima i ne kontaju to... Bitno je da "svira", radi, da je "gruv" dobar, kako god...
Hvala ljudi!