Kad sam 1997 prvi put imao win-amp na računaru bio sam oduševljen kako malo mesta zauzima eto-upotrebljiv "cvrkutavi" audio i skine se sa net-a za "manje od po' sata po pesmi"...
TVirus,
ne obraćam se sad samo tebi... Ko je pametan, shvatiće lepo:
Prosto me zadnjih, posebno, godinu dana fascinira koliko ljude...nije briga, koliko su indiferentni i koja količina neznanja elementarnih stvari je "uobičajena", gde ne postoji ni trunka želje da se bilo šta sazna, nego "juu brate, koga to zanima, razumeš, ono.." pristup...
Ne znam.... Stvarno, svaka čast...
Pa još doba interneta, toliki
okean informacija, svega, a ljudi dolaze na
audio foume i diskutuju o karticama od
27 vs
33€ i kvalitetu istih, ili evo, razlikama u mp3/wav formatu ili kondenzatoru za dve cifre...
Mislim, razumem da se počinje, da se ne zna, ali ovo je ignorancija čista, neznalaštvo, potpuno zatupljenje i pomračina uma...ne znam...
Ima jedan strava novi sajt, Wikipedija, npr... Pa tamo ima o istorijatu mp3-a, kako je nastao, o ideji o "zvučnom preslikavanju, maskiranju" koja kreće pre skoro 120 godina, šta podrazumeva, itd... Inače sajt ima mooore informacija o audiju uopšte... Dither, sampling freq & bit, komprsija, ekvalizacija, ma svega...
http://en.wikipedia.org/wiki/MP3
...Sto mu muka..., to treba da se zna ako si već u fazonu da "visiš na nekom forumu"...