View Single Post
Old 27-07-2012, 04:07 PM   #25
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Default Re: Sta je to sto stavite na SIROV VOCAL da bi zazvucao??

Odlican je vocal rider kao poslednji insert na vokal traci, podesen da pravi male korekcije (+/- 2db).
Svasta sam korstio za vocal comp. Rcomp je fenomenalan i on mi je "go to" compresor! Ima svoju boju, malo tamniju ali je izuzetno prirodan i nije cpu zahtevan. S'druge strane FabFilter proC je brutalno transparentan i "matematicki" precizan.
Na jednom trenutnom mixu maksimalno eksploatisem PuigChild i jako mi se dopada kako zvuci (vokal snimljen sa sm7b). La2a stavim u limiter mod na vocal bus ako mi se ucini da zafali.

Mnogo interesantnija igra je sa EQevima. waves API - hladan ko led; Req - topao i mek kao puter Fantastican za jake boostove iznad 7-8k; fabFilter eq - sterilan i precizando bola (odlicno ako ti to treba); AirEQ - odlican loCut filter. Magg EQ4 - Auh... jedan od "onih" plugova zbog kojih se nasmesis

Reverbi: ... majku mu. RVerb... uglavnom. Sto sam vise ucio i pravio bolje mikseve to mi se lexicon reverb manje dopadao. Ne kazem da je los ali bas "bezim" od njega. Rlab lexicon je druga prica. Koristio sam ga par puta i jako mi godi. Jedan od najinteresantnijih mi je reverb iz paketa Airwindows - Farspace3 baziran na Bricasti reverbu. Ustvari sve iz Airwindows paketa obozavam! http://www.airwindows.com/index.html

Last edited by MUzzY; 27-07-2012 at 04:11 PM.
MUzzY is offline   Reply With Quote