Quote:
Originally Posted by MUzzY
Ja bih kao minimum tu uzeo nesto iz RME palete... Mozda i MOTU.
Razlike su dovoljne da sam odmah shvatio zasto Aurora kosta toliko koliko kosta... Poseben clock gen. takodje... itd.
|
Oti?li smo jako daleko od osnovne teme, a mo?da i nismo. Uostalom, tema je zatvorena istog momenta kad je čovek objavio da je kupio to ?to je ionako namerio da kupi, pa me nimalo ne grize savest ?to off-topicujem.
Clock generator - va?na stvar, naravno! Ali, u momentu kom bih morao da odlučujem o prioritetima (po?to negde mora da se ?tedi - mali studio, a snimanje pravih instrumenata, blabla)...
Vi?e para bih dao na sve ono
analogno u lancu koji se nalazi pre A/D i posle D/A konvertora nego na same konvertore (incl. poseban clock gen). Dakle - mikrofoni, preampi
(BEZ EQ-a, kompresora i ostalih gluposti), kablovi, zvučnici, prostor. Pa "glupo" napajanje 220V... Moguće je ?iveti (i raditi) sa "prosečnom" digitalnom opremom ukoliko do nje dolazi "pouzdan" signal i ukoliko se ona slu?a u "ljudskim" uslovima. Ali ne bih da kenjam previ?e.
Kapiram da kapira? o čemu govorim, kad-tad će i Dragan88 ukapirati da je mogao da kupi dvokanalni John Hardy M1 umesto jednokanalnog SSL Channel Stripa. ?to bi rekli: svaka ?kola se plaća.
Pozdrav,
Vasa