View Single Post
Old 24-07-2012, 12:52 PM   #30
slowstar
Pro Member

Default Re: Studijski monitori do najvi?e 400?

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dakle "nema" srednje i visoke, gde su najva?niji...! Kakav crni "smoothness" u midlu, to treba da je krucis...!

"Đubre" u basovima...!

Dakle, full-range smeće...

Imho...

Ocigledno je da se bavis muzikom koja je "jaka" u basovima, za tu svrhu je Mackie napravio monitore koji ga, da kazem "imaju" ali je taj bass najobicnija prevara.
A ono "Smoothnes" je kompliment, a ne zamerka, vidi u recniku, pa ces videti da je to Glatkost, ujednacenost, mirnoca, i slicno, dakle to je kompliment, a nikako mana. Ja licno imam 4 para monitora, od kojih 3 stalno koristim, i tvrdim da su Ayra 5 mozda jedan od najboljih izbora za "male" monitore, ili alternativne, jer imaju neverovatno dobru, stabilnu stereo sliku, NE ZAVISE MNOGO OD POLOZAJA U SOBI (PROSTORA) ne lazu u dubokom spektru, imaju visoku definiciju (odnosi u miksu u kriticnom mid-range opsegu, a i sviraju neobicno jako za tu velicinu i deklarisanu snagu.
Veoma vazna osobina je to da nemaju "rupu" nego prorez na prednjem portu, tako da nema onog laznog "duvanja" cime impresioniraju zvucnici sa otvorom pozadi, tako da mogu da se smeste veoma blizu zida, a da ne "mumlaju", sto nepoznavaoci smatraju za "dobar bas"...
U zivotu i karijeri (oko 40 godina) sam se naslusao monitora od 1000 do 50.000 eura, i mislim da znam o cemu pricam.
Sigurno je da se ne mogu porediti sa monitorima koji kostaju 2-3000 eura za par, ali su za svoju cenu ODLICNI!!!