Quote:
Originally Posted by wladymeer
@awacs: na stranu to sa panoramom, da li je dotičan primerak "kvario" kvalitet signala?
|
To sa panoramom (zapravo balansom) sam pomenuo kao ilustraciju za kvalitet (ili bar konzistentnost) delova od kojih je dotična sprava napravljena.
Sad, da li je "kvario" zvuk? Pa, Pro Tools je zvučao kao Pro Tools, a CD kao CD

Mislim da je nezahvalno pričati o tome, pošto svaka elektronika, koliko god bila skupa ili kvalitetna (a vala i kabl) po definiciji "kvari" zvuk. Odnosno, da ne budem grub - menja ga, pa makar sve kontrole bile u neutralnom položaju. Jedino je važno da li ti se ta promena sviđa. Meni kod tog Behringera ništa nije bilo naročito gadno, ali ni naročito dobro da bi opravdalo makar i to malo novčano ulaganje u njega. A opet, možda ne bi bila loša investicija za sabiranje klavijatura u nekoj live postavci. Šta ga znam, nit' smrdi nit' miriše.
Lično ne vidim nijedan razlog za kupovinu bilo kog summing box-a, pa samim tim ni Behringera. Da imam studio pre bih kupio ceo mikser (mislim, ne baš bilo koji, i ne baš naročito jeftin) nego
bilo koji summing box. Tojest, ako bih uopšte kupio bilo šta sa analognim dugmićima. Što i tebi od srca preporučujem

.
Pozdrav,
Vasa