View Single Post
Old 23-07-2012, 02:25 AM   #14
markolakicevic
Junior Member

Default Re: Putanja frekvencija i zamucen zvuk

Slažem se za pedale, ali gde poredtiti vamp sa bilo cime....
Udaljili smo se od teme dosta, poksuacu da se vratim u kolosek.

Kupio sam novi zvucnik. Celestion g12t-75. Napravio kabinet, prikacio zvucnik. Zvucnik je kvalitetniji, dostorzija je bolja. Veca definisanost. Malo nezeljenih frekvencija, ali i dalje je zvuk mutan. Onda sam svahtio da ovo verovatno ima veze sa pocetnim signalom, gitarom. Podigao sam magnete veoma visoko, ton i gain stavio na 10. Došlo je do poboljšanja, moram da priznam. Zvuk se "otvorio". Sada kada je zvuk bistriji ne mogu tacno da shvatim od cega jos dolazi ona zamucenost. Na pamet mi je palo, da mozda je mozda kvalitet zvuka los, pa to daje osecaj zamucenosti. Takav slucaj sam imao prilikom snimanja na kmpu.
Sledece sto sam uradio, je prilagodjavanje pedale. Jedinu, donlekle, cistu distorziju dobijem kada mid smanjim potpuno do kraja. Bass drzim na razumnom nivou tako da nema previse "rasipanja" i zamucenosti.

Da li da stavim jedan eq posle gitare, jer mislim ( nisam 100 % ) da je gitara uzrok zamucenosti?
Ako imate jos neki predlog molim vas javite.
Pozdrav!
ps. zaboravio sam da kazem, potovi na gitari su mi 250k, gledao sam sada na netu i video da veci ptoovi prosvetljuju i jacaju signal. Probacu i tu varijantu pa javljam!

Last edited by markolakicevic; 23-07-2012 at 03:00 AM.
markolakicevic is offline   Reply With Quote