Evo vam jedno programče, besplatno je.
http://www.as-computer-software.com/down/blf7_39.zip
koga bude zanimalo malo više ima na:
http://www.as-computer-software.com/newblfilter.html
Ovo programče je u suštini demo za malu biblioteku (samo 30Kb) za programere loto aplikacija (više zanimljivo programerima po belom svetu) ali je potpuno funkcionalno. Obično loto sindikati često igraju pune sisteme dobijene filtriranjem kombinacija punih sistema. Ovde je najveći filter koji se trenutno može na mreži naći, za sada, a možda i najbrži. Ovo ne smem baš da 100% tvrdim jer ko bi ga znao, možda negde neko ima nešto slično a ja nisam uspeo da pronadjem, Imam verzije i za ostale igre lotoa (sa 6 i 5 brojeva u kombinaciji i oni su prava ciljna grupa) a ovde je naš domaći 7/39 sistem pa pošto ga nema mnogo rasprostranjenog po majčici zemlji može se dati kako se to kaže u full-u, pa da se posle sakati za ostale igrice.
Principijelno gledano sa programerske strane filtriranje loto kombinacija i nije neki veliki problem ali ako se želi da se to izvede brzo, tada je to sasvim druga priča. Na mašini koja ima najmanje Intel Pentium E5700 (ima dva jezgra) na 3GHZ i sa 4GB RAM-a (kakva je recimo jedna od mojih, slabijih) pod XP-om i najsloženiji postavljeni uslovi filtriranja kombinacija ( a ima ih 15 miliona i kusur) završiće se ispod 1 sekunde, tako da se sa opcijama programa može slobodno eksperimentisati i gotovo trenutno (nije baš trenutno ali može tako da se kaže) dobijati rezultat. Pošto ovde verovatno dobar deo forumaša ima ale od mašina, ko zna možda će se sve ovo i brže izvršavati.
Programče je malo, ne treba mu nikakva posebna instalacija, raspakujte arhivu i to je to. Radiće na sistemima koji imaju Windows XP, preko Viste pa sve do Windowsa 7. Aplikacija je 32 bitna i pored odgovarajućeg OS-a potrebno je još da imate procesor koji podržava MMX i SSE 2.0 instrukcije ali to nije neki problem danas (ili ne bi trebalo da bude).
Sam GUI je ovde najjednostavniji mogući jer mi nije bio cilj da ovo šminkam, bitno je ono što se ispod haube PC-a dešava a ovo ostalo tek koliko da se omogući pregled svih raspoloživih opcija. Ako bude bilo dovoljno slobodnog vremena možda ovaj vizuelni dojam za ovaj demo i popravim ali to je tako nebino za ovu priču.
Programče je rekoh besplatno i nema nikakvih ograničenja u korišćenju osim naravno reverse engineering-a. Ovde sam upakovao sve funkcije unutar njega ali proizvod je DLL sa ovom funkcionalnošću.
Eto imate programče koje ako vas i loto ne zanima, možete bar videti koliko se brzo ovo sve može proveravati. Danas nema mnogo programera koji vole da se uhvate assemblera, obišno su tu viši programski alati, ali do ovih brzina se jedino samo na ovaj način može, sve ostalo ma kako zvučno ime alat imao ne može ni da pridje.
Sve u svemu unutra je preko 4000 linija programskog koda u assembleru nadam se dobro optimizovanog za ovaj problem,utoših skoro mesec dana na ovo jer se greške teško love (ko zna možda se neka i potkrala pa ostala). Znate ono čuveno pola vremena se provede na pisanje programa a 90% na otklanjanje bagova.Nekako mu to i do danas ostade kao nepisano pravilo.
Još samo da se nadje stotinjak programera da ovo kupe u sledećih par meseci i počeću i da pevam a ne samo da svircam tamburu. Doduše ima par pesmica koje bi trebalo da se snime samo sam ja ma kako loš bio na gitari u vokalnoj varijani još sve grdje i gore, tako da te pesmice idu u bunker.