View Single Post
Old 13-07-2012, 04:53 PM   #1
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: Kvazi muzicari/pevaci ...

Bravo, upravo ovo sto si rekaoAudiostorm! Jednostavno je!

@DaBear: Jasna je svima situacija u industriji, nema potrebe da se ikome soli pamet. I vise nego ocigledno je da su standardi potpuno drugaciji i da je kvalitet (pritom mislim na kvalitetna stiva i note sa porukom) dobar ukus mnogo rjedja roba na svjetskim tezgama.

opusteno,ne moras bas toliko bukvalno da shvatas! Osvrnuo sam se na samu montazu pa sam rekao: "jedan autor,jedan producer itd."Naravno da je nesto vise ljudi, to je jasno, nemam sedam godina!

Sustina je ipak u tome da cemo za 5 sec nabrojati 5 izvodjaca/kantautora/istinskih umjetnika i performera koji sami rade/aktivno ucestvuju u stvaranju svoje muzike "versus" 5 izvodjaca,koji su bukvalno samo izvodjaci "tudje" muzike, i koji naravno dobijaju mnogo vise prostora kao podobniji u svakom smislu!

Erykah-u sam pomenuo vise kao jedan od primjera da u danasnjoj industriji MOZE da se nadje i dobar ukus,ma koliko ti to subjektivno zvucalo ali jasno je da donosi mnogo manje para nego Beyonce!
I kod nas su odavno prisutne izjave estradnjaka kada zavrsavaju projekte. obavezno pominju kako je radilo sedamdeset i pet autora,stilista,PRak-palaca.
Pa Andric tolika djela napisa sam samcat!? Dakle, ne radi se o konstruisanju vremeplova, ipak je to samo jeftina muzika! Nije klasicna niti dzez muzika, koja je slozicemo se, mnogo zahtjevnija!
Mislim da je prije po srijedi sindrom pijavica koje se kace na takve izvodjace koji mogu da zarade lovu,pa svaki `oce da se uhljebi!

Autori koji nisu maksimalno ukljuceni u stvaranje svojih pjesama zbilja ne trebaju da dobijaju toliko paznje,subjektivno mislim!

Ako je danas popularno,moderno i "trendi" da klinci prave redaljke na vrsnjakinjama u skolskim klozetima, i pritom to snimaju najnovijim iPhone-om to ne znaci da treba da se prihvati kao industrijski standard, pobogu.

Stav i kvalitet, art valjda prije svega, treba da odolijeva i vremenu, zahtjevima i jbn trend chase-rima, koje god da je vrijeme inace odosmo ( a vec smo otisli) do djavola!
Ngino is offline   Reply With Quote