View Single Post
Old 03-07-2012, 05:49 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Skyline Diffusor od stirodura

Quote:
Originally Posted by mrspis View Post
Bio sam na stovaristu drva na Banjici, za 1 metar obradjene grede stranice 2cm mi traze 70 dinara... Meni je za ono sto ja planiram da pravim potrebno 396 metara, sto na kraju izlazi na 27 720 dinara, sto ispada preko 250e. Isto to od sturodura bi me kostalo ne vise od 3000 dinara.
Uporedjujes rendisanu drvenu letvicu 2x2cm sa rucno secenim stirodurom i to je tebi "isto"?
Quote:
Originally Posted by mrspis View Post
Mislim da vidis na sta ciljam. Znaci, cilj mi je da pokrijem 2 x 72x72cm zida sa difuzorima. To je 18x ovaj difuzor http://img266.imageshack.us/img266/6519/difuzor2.jpg sto na kraju izlazi na 18x22 metara drveta.
Koliko vidim ti si odgovor na svoje pitanje znao pre nego sto si ga postavio na forumu, te ne shvatam zasto pitas, kada ti je sve vec toliko jasno i ocigledno. Preterano je traziti da debatujemo oko drvenih i ne drvenih difuzora, na ovu vrucinu , ako ti pri tom odmah uporedjujes babe i zabe.

Iseci stirodur da bude tacan i precizan po preseku i duzini je tesko i skupo. Uraditi to isto sa drvetom je lakse (hocu reci, daleko je veci izbor majstora/stolara). Resiti estetiku na drvetu je lakse. Drvo daleko bolje reflektuje i ljudima se daleko vise svidjaju refleksije drveta (kamena, cigle, stakla) nego stirodura/stiropora, i ovo zadnje je meni osnovni razlog, pa makar i "veliki" RPG Inc. pravio skyline od stirodura...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote