Ne razumem se bas toliko u struju i stampane ploce, ali podsetio si me na jedan dogadjaj koji mi se desio na novom novcatom racunaru ...
Elem, sklopim ja tada prejaki amd x64 dual core koji je tek izasao, epox maticna, masa memorije za tadasnje uslove, CM napajanje, chieftec kuciste ... i kao i svaki iskusni korisnik racunara stavim pivo na otvoreno kuciste ...
Posle nekoliko piva, munem rukom po casi i sve se prolije po maticnoj, komp se ugasi monetalno, ja prebledeo i otreznio se u sekundi
Posle jedno dva sata feniranja i briznog gledanja u maticnu posto nisam znao kako drugacije da joj pomognem smognem snage da pritisnem power dugme, kad ono sve radi ...
U stvari bas napajanje je odradilo sovju ulogu i ugasilo racunar pri prvoj naznaci da nesto nije u redu i da ide vise struje nego sto treba, e sad, sta je to tvoje napajanje radilo u tom momentu ... pitanje je
U svakom slucaju moj ti je predlog da kad budes reklamirao ako krenu da se izvlace, dignes galamu upravo na napajanje, jer je njegov posao izmedju ostalog da stiti ostale komponente, a ne da ti gore stvari po kucistu sa ~ 100 evra napajanjem.
Kad se liku na benchu zapalila graficka i izgoreo komp, tek sam tada shvatio zasto su kucista za racunare metalna, a ne recimo drvena