Re: Horor film - nova maticna se zapalila!
"i samo tri harda!" ?
O tome ti i pricam!
Hm,kapiram te ali ja sam previse puta na svojoj kozi okusio kada se struja uzjb!
U duzim intervalima, imao sam losa i preluksuzna iskustva sa slicnim stvarima.
Kako sa "kvalitetnim" plocama i losim napajanjima tako i sa instaliranjem racunara na razlicitim mjestima.
Prvo sam radio u zgradi,koja nije prestara, na gradskoj nap. mrezi i gdje sam imao dosta drugih uredjaja koji nisu rikavali!
U nekom slicnom periodu, riknuo mi je trafo/adapter za mic preamp. Sjecam se da mi je tada majstor pokazao na primjeru i pricao upravo ovo, o losoj struji koja pretjerano varira, a maticne su izgleda na to dosta osjetljive.
Kada sam presao u kucu sa novim instalacijama, nakon mjesec-dva, riknulo mi je napajanje koje sam zamijenio ali dotad je vec i maticna sprizila graficku a to sam prethodno dvije tri godine zamijenio iz istog razloga!
Vjerovatno se vecini to nije nikad ni desilo ali, samo kazem da se desava, da ne budes iznenadjen!
Ne zali dati na dobro napajanje i stabilizator!
Ja bih svakom, i svakako kad je u pitanju vise komponenti kao kod tebe neizostavno preporucio naponski stabilizator. jer sve filozofije padaju u vodu kad istrerses dzepove za novu maticnu il sta god.
Sve do jednom. Ako uspijes da zamjenis te kupljene komponente obavezno nabavi i stabilizator, ne budi nemaran zbog 25-50 evra!
Last edited by Ngino; 29-06-2012 at 05:22 PM.
|