Quote:
Originally Posted by boggy
Monitori trebaju biti na stalcima (ma kakve "istine" prikazivali trgovacki katalozi). Komp NE MORA biti na/u stolu posto se moze pristojno odaljiti od njega bez gubitka komoditeta u radu itd...
|
Boggy stol sam si sam radio po mjerama tako da mi sve stane bas neophodno za rad sto mi konstantno treba a pod monitorima sam mislio na monitore od kompa znaci ekrane. Monitori (zvucnici) su na stalcima
Stol je od Iverala radjen (1,8 cm)
Quote:
Ultra glomazni stolovi (ne mikseri) u malim studijima su najvece zlo na koje smo nailazili... ne shvatam odakle poriv za jednu takvu neumerenu zelju... najgore je sto vam proizvodjaci/trgovci idu na ruku...
Na stolu trebaju biti samo najelementarnije stvari koje se moraju u toku rada cesto dohvatiti rukom... sve ostalo moze sa strane i iza...
|
Quote:
Pozicioniranje zvucnika i slusaoca u sobi (akustickim merenjem) su primarni koraci... posle ide redom...
|
Plan je da mi stol i zvucnici budu pomaknuti prema gornjem zidu (tamo gdje je prvo bio predvidjen recording room) i pozicionirani na sredinu
Lijevo od stola bi dosao el. klavir koji je na svojim stalcima
Na suprotnom zidu bi bio kauc koji nije tako jako velik 180 x 80 .
pretopstavljam da su na tom zidu i prve refleksije.
Zid na koji dolazi stol i zvucnici bio stavio knauf i izolaciju u knauf jer je to granicni zid s drugom kucom pa da i sebe zastitim a i njih.
isto tako bi i zid na koji dolazi kauc istim principom izolirao - izolacija - knauf .
Tek tada bi na zidove stavljao absorbere, difuzore (qrd 1d i 2d ) jer imam vec materijal za to od nekih drugih poslova sto sam radio.
Najvise prijedloga konstruktivnih bi mi dobro doslo u vezi postavljanja toga svega u ovoj konkretnoj situaciji.
Pa ako moze pomoc oko toga bilo bi super.
Hvala