Quote:
Originally Posted by Ngino
.....
Jos jednom, samo sam postovao link za sajt na koji sam slucajno naletio i covjeka za kojeg nikad prije prije nisam ni cuo tako da je valjda jasno da nemam procenat.
|
Taj sajt postoji verovatno vise od deset godina, i fajlovi/slike takodje...
evo... u arhivi ima detalja iz 2003. godine
http://wayback.archive.org/web/20030...hnlsayers.com/
Svejedno hvala!
Quote:
Ponavljam, korisni su mi, a MOZDA budu jos nekom, prvenstveno oni tehnicki 3D crtezi/ilustracije koje ti a ni ostali ocigledno niste vidjeli.
Sto se tice same vizuelne estetike, da me ne shvatis pogresno,al imam dovoljno kvalifikovanog znanja i iskustva da bih znao cemu treba da se odusevljavam,vjeruj mi.
|
Razumem te potpuno, samo pokusaj da shvatis da svi clanovi, koje iole interesuje ova problematika i znaju da koriste google, znaju i za ovaj sajt i to odavno..
Quote:
Jasno je da nijedan od ovih nije Paisley Park, ali da ste vi tamo bili pa niste mogli nista smiksati ni snimiti ja bih rekao alal vera, ovako razbi to frigidno filozofsko podcjenjivanje vec uobicajeno na forumu.
Ako je dobra akusticka konstrukcija vec stvar licnog utiska otkud vama ideja da su ovo losa rjesenja kad niste bili u ovim studijima, niti ste radili u njima?
|
pa rekao si da ima nekih crteza... (koje mi kao nismo videli)
Dobra akusticka konstrukcija studija nije u osnovi pitanje samo licnog utiska.
Licni utisak je samo muzika/muzicka produkcija (DaBear-ov postulat da je pravilo da nema pravila)
Naravno, sve je stvar
odluke konkretnog pojedinca, te moze akusticki tretman posmatrati samo u okviru SVOG licnog utiska, ali mu onda treba MNOGO iskustva da bi uspeo da iskreno kanalise svoje stavove (intuicija tu NE pomaze!!!), a i ta iskustva su neprimenjiva na druge, jer svi ljudi nisu isti...
Quote:
Odakle vam uopste ideja da ljudi koji rade u njima nisu zadovoljni rezultatima i da ne snimaju i rade dobru muziku? Taj filozofski pristup me uvijek fascinira do jaja. Jako povrsno.
|
Niko ne ulazi u to da li su oni zadovoljni ili nisu, to moze biti stvar utiska, ali i odluke (tako se kupuju i zvucnici i mikrofoni, i sve ostalo).. cak i Lennona zbunjuju razlicitosti u tehnici/tehnologiji (Vasina ilustracija od malopre)
Quote:
Zastarjelost je argument nula bodova,iskreno. Ali, meni bi licno puno korisnije bilo da vidim onda ta kupatila jer niti patim od ovih velikih studija niti obaram billboard ljestvice.
|
Iskreno mozes davati na zastarelost koliko god hoces "bodova".... ali zastarelost je neumitna pojava. Ljudski rod nije imun na svakojake doktrine (ishrana, medicina,...) koje dolaze i prolaze (
zastarevaju!)... a kako nece biti ovde slican slucaj, kada jos niko nije umro zbog lose akustike?
Quote:
Radije da bacate linkove boljih rjesenja uz argumentaciju! To je onda pravo pljuvanje!
|
Imamo ponesto threadova na tu temu, samo ako zelis da pratis i citas.
BTW, oci mi definitivno nisi otvorio ovim linkovima, a verujem ni vecini ostalih clanova, koje zanima akusticki tretman muzickih studija.
Slicno bi se desilo da si nam "otkrio"
http://www.digido.com na mastering podforumu (ok, daleko duze postoji, i vlasnik je mnogo ozbiljniji strucnjak u svojoj bransi, nego Sayers u svojoj, ali to je prvo cega sam se setio)
EDIT: ali svejedno... hvala na trudu!