Re: John Sayer studio enterijeri + Vocal booth mjerac
Ngino, jednom davno sam ja postavio kocept koji si postavio, i odmah dobio "dobronamerne" preporuke kako je to zastareo koncept, sva sreca te ih nisam poslusao i napravio bas po tim principima akustiku za svoju reziju. Hvala bogu to sto sam napravio je za mene fenomenlano, a i kostalo me je 5x manje nego sto su ovde na forumu se bacali sa cenama, zvuk tog zastarelog koncepta je takav da uopste vise nemam problema sa tim kako mi zvuci mix u nekoj drugoj sobi ili na nekim drugim kutijama, ili na nekim consumer kutijama za slusanje. E sad neka je to zastarelo, mada ja ne znam kako fizika i akusticki principu mogu da zastare, ono cim sam se rukovodio jeste da ono sto je Sayer napravio po svetu i u Australiji je na puno vecem nivou nego ovde u Srbiji gde je do pre nekoliko godina bilo jako malo sredjenih akustickih prostora, danas je to na nasu srecu drugacije i ima pristojan broj studija sa sredjenom akustikom. Sto se mene tice Australijska muzicka produkcija je ozbiljna muzicka produkcija, a slike koje si postavio su vise nego dokaz za to, pa i ne vidim razlog da budu takvi komentari na tu temu.
|