View Single Post
Old 16-06-2012, 11:50 PM   #2
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Default Re: John Sayer studio enterijeri + Vocal booth mjerac

Odma` popala. A sunce ti.
Akcenat je vise na Sayerove dizajne!
Nacrti razlicitih prostorija i odnosa medju njima su sigurno dosta zanimljivi nekome, da vidi moguca rjesenja sa prostorijama razlicitih proporcija i ostalog moguceg u njima.
Naravno da ne mislim na nekoga ko je vec isprojektovao i zavrsio 10-15 studija i stvarao u isto toliko. Meni svakako, da izvucem pokoji zakljucak koji bi meni eventualno bio od koristi! Fotografije su tu da valjda docaraju krajnji rezultat u estetskom smislu nikako da se osluskuju i odma` miksa kroz njih!

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
I odličan primjer preskupih vocal booth-ova i mogu da slu?e samo tome jer inače je veoma boomi zvuk u njima ako bi snimio zahtjevniji instrumenat.
Da, moglo bi se pretpostaviti mada mene ustvari samo to i interesuje.

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
preduhitri me .... ovi su neka C liga u Australiji...home / low budget studiji..
Cim Guetta,Rubin il` Quincey ne pozira za pultom, odma` ?upa ?!? Aaa, konzumatori, konzumatori..
Ja sam do sad mislio da se sva zika radi na laptopima?
Cuj C klasa?
Da nisi toliko brzoplet pogledao bi vise od prvog studija u AU i vidio bi da je lik radio na svim stranama svijeta,pa i US nekoliko, gdje je klijentela bila i ova komercijalna, mainstream MTV bagra koju bas ti ovde najcesce pominjes.
A nije kriv co`ek sto je australijanac sto mu gromova...

Nije zlato sve sto sija,a ni sve sto sija dragi kamen. Valjda imate toliko godina da ne podcjenjujete bas nista na ovom svijetu, majku mu...
Link za ove "komore" sam usput ubacio da se ne otv. novi thread. I meni se kenja od istih i samog koncepta, al sam opet uzdrzan dok mozda ne bih imao priliku da ih probam.
Nikad ne reci nikad,pravilo zlatno! Licno sam nedavno imao slucaj mobilnog snimanja, gdje bi mi garantujem, bolje dosla i ova kapsula nego kako sam vec bio prisiljen da snimam ali eto, da se iskenjam i ja.

Nego, meni je takodje vise bilo zanimljivo ovo sto i Boggy rece, nevjerovatno sta se sve iskomercijalizuje i od cega sve prave vulo, co`ece!
Booth tipa - "Cova sam, dvije cove, cova sa gitarom, cova sa flautom, cova sa dredovima i sl." Zdarijapi.

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
@Ngino: izvini ?to ti otrovah temu, verujem da ti je jasno da se ne smejem tebi nego ovim "studijskim re?enjima".

Pozdrav,

Vasa
Opusteno cova.
Da sam mislio da cu se uvrijediti ne bi ni rizikovao ovoliko!
Always biz never personal, onako sam naletio i podijelio upravo da komentarisemo.

Na kraju krajeva, nisam ih ja pravio niti ih prodajem pa da vam valjam pobogu?!
Necu vise, odsada samo DaBearu ostavljam da postuje i ocjenjuje sta je ok a sta ne!
Salung naravno!
Ngino is offline   Reply With Quote