View Single Post
Old 13-06-2012, 10:30 PM   #19
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Default Re: SSL XLogic Superanalogue Channel ???

Ne znam puno stvari ali sam poceo tek pre nekih 6 meseci da se stvarno interesujem za snimanje pre toga apsolutno nista nisam znao o tome...trudim se da skontam koliko mogu.
Mozda sam poranio sa kupovinom skupih sprava ne planiram da odustajem,uzimam ih sada dok imam novca za njih ! Ucicu usput kako da ih iskoristim najbolje.

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Posle ovakvih pitanja..jasno je da si (mozda) malo poranio sa kupovinom skupih sprava. Ima dosta osnovnih stvari koje jos nisi savladao..

Convertora nema na SSL jer je to verovatno opcija...kupis i zabodes.
Za povezivanje - razmisli malo...cista logika / zdravo razmisljanje / test inteligencije...sto bi rekli..
A za to.. stereo / mono zvuk i snimak....hhmmmm.

Pitanje - jel truba stereo ili mono instrument ?? (na primer) Sta je to sto trubu ili violinu "pravi stereo" ? (to ako se vode pod stereo instrumentima)
Probacu da odgovorim na ovo,koliko mogu,a onda se nadam da ce se neko javiti sa pravim odgovorom i da me ispravi u greskama ili potvrdi moje shvatanje.
Stereo je koliko znam reprodukcija zvuka preko dva kanala da bi se ostavio utisak prostora i prirodnosti...kada se snima jednim mikrofonom dobija se mono snimak,zato sto nemoze da se docara utisak prostora,jer je zvuk snimljen samo iz jedne tacke,znam da postoje stereo mikrofoni i stereo parovi mikrofona koji u isto vreme snimaju zvuk sa dve pozicije i oni sluze upravo da bi se snimio,docarao prostor u kome se snima.
Ja kada budem snimao sa SSL-om naravno u njega bodem jedan mikrofon koji zabelezava jedan zvuk iz jedne tacke,taj zvuk je mono,posto imam mono zvuk onda iz SSL-ovog XLR izlaza kabal treba da ide u jedan input na zvucnoj karti,nema potrebe da ide na dva jer signal nije stereo i ako bi isao na dva na oba bi bio isti signal a time se nista ne dobija...
Znaci po mojoj logici treba mi samo jedan kabal sa jedne strane da bude XLR zenski a sa druge jedan 6.3mm jack.
Ali covek od koga sam kupio SSL (covek se razume neuporedivo bolje od mene) kada sam ga pitao kako da povezem sa zvucnom objasnio mi je da mi treba XLR sa jedne strane a sa druge DVOSTRUKI 6.3mm jack da ide u L i R analogne ulaze,tako da sam se potpuno bio zbunio,i upao u konfuziju zasto to Nisam mogao da shvatim nikako pa sam poceo da pravim neke teorije da iz SSL-a nekim neverovatnim slucajem izlazi neki stereo signal odnekud
Verovatno se nekako nismo dobro razumeli.

Last edited by Dragan88; 13-06-2012 at 10:33 PM. Reason: Izostavio deo teksta
Dragan88 is offline   Reply With Quote