Quote:
Originally Posted by Dragan88
A sada imam pitanje,kako da povezem SSL sa zvucnom kartom?
Mislim da ide zenski XLR u ssl a u zvucnu dva 6.3mm dzeka.Ali nisam siguran da li tako ide u zvucnu,mozda moze da ide i jedan 6.3mm jack,ali pretpostavljam da treba da idu dva da bi signal bio stereo?
I kada uzmem jos jedan preamp i budem snimao neki instrument sa dva mikrofona,dva preampa,hoce li u zvucnu da ide po dva signala L i R iz svakog preampa,ili samo po jedan,iz jednog prempa da ide u R iz drugog u L,pa da zajedno ta dva mikrofona/preampa prave stereo?
Inace ovaj SSL nema konvertere,da li su izvadjeni ili nisu ni bili tu ne znam,umesto njih stoji plocica,ali uzecu kroz neko vreme boju zvucnu sa dobrim konverterima pa mi to nece biti problem.
Hvala,pozdrav...
|
Posle ovakvih pitanja..jasno je da si (mozda) malo poranio sa kupovinom skupih sprava. Ima dosta osnovnih stvari koje jos nisi savladao..
Convertora nema na SSL jer je to verovatno opcija...kupis i zabodes.
Za povezivanje - razmisli malo...cista logika / zdravo razmisljanje / test inteligencije...sto bi rekli..
A za to.. stereo / mono zvuk i snimak....hhmmmm.
Pitanje - jel truba stereo ili mono instrument ?? (na primer) Sta je to sto trubu ili violinu "pravi stereo" ? (to ako se vode pod stereo instrumentima)