View Single Post
Old 13-06-2012, 01:48 PM   #16
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Default Re: SSL XLogic Superanalogue Channel ???

Pa dobro,ja sam u medjuvremenu ipak pazario SSL,poslusao sam ga kako zvuci u usporedbi sa Universal Audio Solo 610 i jos nekim engleskim pojacalom,zaboravio sam kako se zvalo jer sam prvi put cuo za njega.Snimili smo trubu nekim jeftinim ribbon mikrofonom(golden age r2),mada smo probali i neke malo skuplje mikrofone,kako god SSL je bio najtransparentniji...Universal Audio Solo 610 iz nekog razloga previse prljav,i ovo trece pojacalo je bilo ok ali malo drskije od SSL-a.SSL nema neki wow veliki zvuk itd,ali je radio stvarno cisto i prirodno i ok.
Uzeo sam i Golden Age R2 ribon mikrofon uz SSL...jeftin mikrofon,ali sam se iznenadio kako radi za trubu pored mnogo skupljih mikrofona.
SSL sam uzeo vise zbog toga sto nudi jos nekoliko drugih stvari nego samo zbog preampa...awacs je rekao da cu se verovatno na kraju vratiti flet usnimavanju,postujem i verujem da ce verovatno biti tako...ali hocu malo da eksperimentisem jer ja nikada nisam imao dodira sa tim spravama i eto sa ovom spravom mogu da upoznam hardverski EQ,kompresor,filtere itd kako to sve radi i kako utice na zvuk,pa ako mi se ne svidi i ne budem mogao da iskoristim bar deo toga sto SSL nudi prodacu ga vec...Eto kupicu za sada jos neki cevni preamp verovatno,i neki dobar mikrofon,i to ce biti to za sada sto se tice opreme...
Onda cu se posvetiti prostoru i akustici,tu jos nisam resio sta da radim.

A sada imam pitanje,kako da povezem SSL sa zvucnom kartom?
Mislim da ide zenski XLR u ssl a u zvucnu dva 6.3mm dzeka.Ali nisam siguran da li tako ide u zvucnu,mozda moze da ide i jedan 6.3mm jack,ali pretpostavljam da treba da idu dva da bi signal bio stereo?
I kada uzmem jos jedan preamp i budem snimao neki instrument sa dva mikrofona,dva preampa,hoce li u zvucnu da ide po dva signala L i R iz svakog preampa,ili samo po jedan,iz jednog prempa da ide u R iz drugog u L,pa da zajedno ta dva mikrofona/preampa prave stereo?

Inace ovaj SSL nema konvertere,da li su izvadjeni ili nisu ni bili tu ne znam,umesto njih stoji plocica,ali uzecu kroz neko vreme boju zvucnu sa dobrim konverterima pa mi to nece biti problem.

Hvala,pozdrav...
Dragan88 is offline   Reply With Quote