Quote:
Originally Posted by bubu
Bio sam na workshopu kojeg je vodio gregor neki dan i mogu re? da je bilo odli?no. Svaka ?ast i hvala na podijeljenom znanju. Zanima me samo jedna stvar, nisam se odmah toga sjetio pa nisam pitao tada. Za?to se re?u sve frekvencije (stime mislim na bas bubanj posebno) ispod osnovne, odnosno za?to ide high pass filter na toj rezonantnoj frekvenciji? Spominjali ste da treba olak?at zvu?nicima posao da lak?e "di?u" u tom dijelu jer je veliko optere?enje ali zar se tako ne ukloni dio frekvencijskog spektra kicka? Jasno je da je npr na gitari nepotreban low end u nekim miksevima, ali zar ne treba kicku taj dio?
|
Kod resonatne frekvencije zvuka gde je inače i največa količina energije, i u najvi?e primjera je to osnovni ton ako je instrument bio propisno ugla?en - bit če u najvi?e primjera samo "konstruktivna energija" , a ispod nje samo "destruktivna" koja če biti skoro 100% "maskirana" puno jačim resonantnim dijelom?i zbog "maskinga" ne mo?emo da je čujemo i neče imati neki značajan utjecaj na resonantni dio?osim potro?nje energije.
Ako je maknemo?razteretimo zvučnik?koji mo?e zbog toga br?e raditi i prouzrokovati veči SPL br?e??to se manifestira kao "definicija" zvuka.
Kako su nuspojave HPF-a najjače na low endu?potrebno je upotrijebiti kvalitetan HPF?.
Te?ko je to napisati, ?teta ?to nisi pitao?lak?e i br?e bi objasnio?ako ovim odgovorom nisam bio jasan pitaj ponovo..
pozdrav,
Gregor