Čuj, tvoji novci - tvoja odluka. Ali razmisli o ovome: kolika je realna vajda od
jednog SSL EQ-a i dinamičke sekcije
Hoću da kažem, ništa od svega što je u toj spravi sigurno nije loše, ali je
jedno. Takođe, vrlo je moguće da ćeš se posle početnog eksperimentisanja sa usnimavanjem kroz SSL EQ i dinamičku sekciju ipak vratiti na "flat" usnimavanje... skoro pa bih mogao da se kladim.
To što ljudi kažu da su SSL channel EQ i dynamics upotrebljivi -
vrlo su upotrebljivi, ali ne znam koliko ljudi bi izvadilo pare iz džepa da kupi
jedan SSL comp/exp/gate ili
jedan EQ kada bi se prodavali odvojeno?
SSL je napravio revoluciju tako što je svojevremeno napravio mikser koji je imao
gomilu comp/exp/gateova, a ne zato što su ti comp/exp/gateovi fantastični sami po sebi ili što su nedajbože dovoljni da radiš samo sa njima. Mislim, može i tako, ali logično je da onaj ko ima pare za SSL-ov mikser sigurno ima pare i za poneki Urei 1176, LA-2A, Fairchild i još ponešto... Cela ta priča sa SSL Channel Stripom je zapravo kao rasprodaja organa.
Quote:
Originally Posted by Dragan88
Eto ako ima neko neku bolju ideju ili ispravku,savet kako jeftinije da prodjem a da postignem dobar zvuk voleo bih da kaze.
|
Moj jedini savet je da razmisliš koliko ćeš
zaista koristiti sve što ti neka sprava nudi. Ili bar koliko ti je u ovom trenutku
nužno sve to što ti nudi, pošto ćeš sve to morati da platiš. Ako već sam kažeš da ćeš u početku verovatno usnimavati jedan po jedan instrument (sa dva mikrofona), po meni ti je bolje da kupiš dva
jako dobra pretpojačala nego dva
dobra (od kojih jedno ima gomilu funkcija pride, koje ti pritom nisu nužne). Bez obzira na to što oba koja si pomenuo nose respektabilna i popularna imena.
Ovo što sledi nemoj da tumačiš kao savet, samo navodim šta bih
ja kupio kad bih poludeo i rešio da ponovo pravim studio:
http://www.mercenary.com/johharmicpre.html. I naravno dva Neumanna U87 i poneki Shure SM57 i Sennheiser MD421. Dobro, možda i još jedan par AKG C451

A četiri puta toliko para koliki je zbir svega toga bih skrljao u
prostor i zvučnike. Mislim da bih najviše štedeo na konvertorima i računarskoj tehnici.
Kao što rekoh - to nije savet, savet je da "triput meriš, a jednom sečeš". Ili može i ovako: vidi sa koliko para raspolažeš, odvoji petinu za audio opremu, a ostalo uloži u prostor i monitoring. I ostavi nešto za konvertore i kompjuter.
Pozdrav,
Vasa