View Single Post
Old 11-06-2012, 02:31 PM   #7
Dragan88
Member

Dragan88's Avatar

Default Re: SSL XLogic Superanalogue Channel ???

Ok evo da ne otvaram novu temu,imam par pitanja oko nekih stvari...Gledao sam na youtube-u neke video snimke o snimanju trube,i naisao na ovaj snimak

http://www.youtube.com/watch?v=S3z21XYSXao

Na snimku je poredjenje 3 mikrofona,meni sva tri zvuce ok slicno...Ali od 1.46 moze se cuti kako zvuce kada se doda jos jedan mikrofon iza i snima se sa dva mikrofona u isto vreme,e tu se vec cuje razlika,ito kakva razlika,truba je ozivela (po meni),ne znam kako to zvuci kasnije u miksu ali ovako jedna truba snimana sa dva mikrofona zvuci mnogo bolje,vernije, bogatije prostranije nego sa jednim...
Ja planiram cesto da snimam trubu,pa me ovo bas zanima.Konkretno me zanima da li postoji nacin da ja izvedem ovo snimanje sa dva mikrofona?

Pretpostavljam da za ovakvo snimanje pored naravno 2 mikrofona treba 2 prempa i dva ulaza na zvucnoj karti da bi signali mogli da se dovedu u dve razlicite trake u sekvenceru,posebno sa svakog od mikrofona,pa da mogu oba signala zasebno da se obradjuju...drugacije verovatno nema nekog smisla.
Ja imam kartu Emu 1212m na njoj ima dva analogna i dva digitalna ulaza,ona to moze da odradi pretpostavljam...
Ali SSL Superanalogue nebi bio dovojan za tu radnju jer u njega moze samo jedan mikrofon,jel tako?
Dakle pored njega bi mi trebao jos jedan preamp,na primer UA 710 Twin Finity...Jedan mikrofon bodem u SSL Superanalogue i jedan u UA 710 Twin Finity,SSL signal da ide dalje preko digitalnog ulaza na Emu 1212m u kompjuter a UA 710 preko analognog...
Sada me zanima da li sam ja to dobro zamilio,da li postoji neki bolji nacin a da bude jeftiniji? Planirao sam da uzmem neki ribbon mikrofon za trubu od najmanje 600-700 eura,i da ga bodem u SSL-a i neki jeftiniji sa velikom membranom da ide u UA 710,stoji malo dalje i daje osecaj prostora i prirodnosti(kao neuman U87s na snimku)...
Eto ako ima neko neku bolju ideju ili ispravku,savet kako jeftinije da prodjem a da postignem dobar zvuk voleo bih da kaze.
Inace sutra verovatno idem da poslusam SSL Superanalogue,planiram da ga uzmem po ceni od 1450 eura,uzimam ga osim ako mi se nekim slucajem ne svidi zvuk...sto ne verujem da ce da se desi.Trudim se koliko-toliko da isplaniram sve unapred.
Mozda ce mi neko reci da je bolje da uzmem miksetu za 2000 eura koliko ce mi izaci SSL i jos neki preamp,ali ja planiram neko vreme da snimam samo po jedan instrument,ponekad sa 2 mikrofona,znaci treba mi dva kanala,mislim da ce to SSL i jos jedan preamp kvalitetnije da odrade to nego neka mikseta,i da sa njima imam vise mogucnosti i raznovrsniji zvuk,ispravite me ako gresim...
Svako misljenje i savet je dobrodosao,potvrdite ili me ispravite u onome sto sam pisao,hvala,pozdrav...
Dragan88 is offline   Reply With Quote