Thread: Reaper i MIDI
View Single Post
Old 09-06-2012, 05:27 PM   #28
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Reaper i MIDI

Otvaram novu temu da vi?e ne bismo off-topicovali u onoj drugoj. U to ime ne bi bilo lo?e da moderatori prebace tamo?nje off-topic postove ovamo (i da ih izedituju).

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Aj sad ovako, ja na svaki kanal stavljam novi Kontakt i sve ostale multi instrumente pa ne znam, ali zar Reaper mixer ne ?alje i ne prima midi kanale takođe, ?ta se de?ava ako se na osam kanala svira midi i svi se ?alju na deveti u Kontakt multikanalno, jel to čovek reče da mu ne radi?
Pa vidi?, sad ni ja nisam načisto ?ta mu ne radi, valjda će nam objasniti. Iskreno se nadam da se nije naljutio ili pomislio da neko ima ne?to protiv njega.

Inače, mo?e da se radi tako kako ti radi?, mo?e i "tradicionalno" (MIDI Track + Instrument track). U ovom drugom slučaju MIDI se ?alje preko SEND-a, i naravno xyz MIDI trackova mo?e da se ?alje u isti VSTi. Dobra stvar (za koju nisam siguran da je moguća u PT i Steinbergu) je ?to istim MIDI trackom mo?e? simultano da kontroli?e? vi?e virtuelnih instrumenata (samo kreira? nove sendove na tom MIDI tracku).

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Brain reset before starting a new DAW!
Ja?ta!!! Ko nije spreman na reset verovatno mu novi softver i nije toliko nu?an.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 09-06-2012 at 05:36 PM. Reason: molba moderatorima
awacs is offline   Reply With Quote